Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. március 27.
Különleges kötetben mutatják be JFK fiatalkorát

Különleges kötetben mutatják be JFK fiatalkorát

Friss megjelenés

J. F. Kennedy története és legfőbbképpen halála máig szóbeszéd tárgya. Kennedy volt az Egyesült államok 35. elnöke, aki mindössze 46 évesen, 1963. november 22-én Dallasban merénylet áldozata lett. Halálát Lee Harvey Oswald lövése okozta. A merénylő indítékát nem tudták meg, ugyanis letartóztatása után, börtönbe szállítása közben egy helyi klub tulajdonosa agyonlőtte. A történetről rengeteg összeesküvés-elmélet született már, de pontosan máig sem lehet tudni, hogy ki vagy kik álltak a merénylett hátterében.

Most azonban megjelent Fredrik Logevall svéd származású, Pulitzer-díjas történész új könyve, aki a 20. századi amerikai történelem és a hidegháború egyik legismertebb kortárs szakértője. Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelenő életrajzi könyv nagyon izgalmas mindazok számára, akiket foglalkoztat JFK élete.

John Fitzgerald Kennedy, illetve ahogy fél évszázaddal a halála után is szinte az egész világ ismeri, JFK, háborús hős, a szabadság és a demokrácia ifjú bajnoka, Amerika mitikus államférfija. Zűrös hátterű politikai kalandor, Marilyn Monroe szeretője, középszerű vezető. Pályája, karaktere és sokkoló halála egymással szöges ellentétben álló értelmezések és összeesküvés-elméletek tárgyai, miközben maga az ember a mai napig homályba burkolódzik.

Fredrik Logevall, a Harvardon oktató neves történész hét éven át kutatta az „igazi” JFK-t, és e munkának gyümölcse az Egyesült Államok 35. elnökének első átfogó életrajza. Elképesztően részletgazdag és sodró lendületű művének első kötete bemutatja, hogyan váltak a Kennedyk szegény ír bevándorló családból Amerika első számú politikai klánjává, és milyen meghatározó élmények formálták JFK-t betegségektől sújtott gyermekkorán, nyughatatlan egyetemi évein és a második világháború sorsfordító eseményein át az elnökség kapujáig vezető úton.

Fredrik Logevall Kennedy-életrajza nélkülözhetetlen olvasmány azoknak, akik meg akarják érteni a 20. század második felének legikonikusabb politikai vezetőjét, és rajta keresztül Amerika fénykorát.

„Lenyűgöző könyvében Fredrik Logevall meggyőzően bizonyítja, hogy Kennedy sokkal izgalmasabb, mélyebb és figyelemreméltóbb alak volt a köztudatban róla élő kliséknél. A JFK – A fiú, aki együtt nőtt fel Amerikával hitelesen ragadja meg Kennedy életét és korát.” (The Washington Post)

JFK
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

JFK

A fiú, aki együtt nőtt fel Amerikával

Fredrik Logevall
Alexandra Kiadó (A), 2022.03.21.
John Fitzgerald Kennedy, illetve ahogy fél évszázaddal a halála után is szinte az egész világ ismeri, JFK, háborús hős, a szabadság és demokrácia ifjú bajnoka, Amerika mitikus államférfija. Zűrös hátterű politikai kalandor, Marilyn Monroe szeretője, középszerű vezető.