Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
április 23.
Lenyűgöző történelmi regény az újrakezdésről és a könyvek szeretetéről

Lenyűgöző történelmi regény az újrakezdésről és a könyvek szeretetéről

Friss megjelenés

„Vegyünk egy lenyűgöző családot, adjunk hozzá egy legendás könyvesboltot és néhány Fiatalság, bolondságot, és máris megkapjuk a csokoládétorta könyves megfelelőjét: egy elragadó csemegét. Nancy Mitford rendkívüli életet élt, Eliza Knight pedig ügyesen használja a kutatást, a legendákat, a tényeket és a fikciókat, hogy egy igazán magával ragadó regényt hozzon létre.”

Natasha Laster, a The Riviera House című The New York Times-bestseller írója

Eliza Knight, Az új kezdetek könyvesboltja szerzője, még gimnazistaként találkozott először Nancy Mitford írásávaival, majd egyetemistaként egy meglehetősen részletes kutatást is végzett az angol írónő családjával kapcsolatban. Knight azóta szeretett volna írni egy könyvet Nancyről és a Mitford család dinamikáiról, de sokáig nem mert hozzákezdeni. Biztosra akart menni, hogy írása nemcsak körvonalakat, hanem egy színes, szinte már eleven képet fest irodalmi példaképéről. Az új kezdetek könyvesboltjának lapjain csakugyan szinte életre kelnek a karkaterek. Amikor például Nancy barátoknak írt leveleivel találkozunk a könyvben, akkor valóban az angol szerző szavait olvashatjuk.

Anglia, 1938. Csípős nyelv, élénkzöld szemek, divatos ruhák és pazar partik. Nancy Mitfordot és nővéreit mindenki ismeri és irigyli, életük azonban csak kívülről nézve csupa csillogás. Nancy férje házasságuk kezdete óta hűtlen, a válási papírokat viszont nem hajlandó aláírni, így a botrány elkerülése érdekében Nancy kénytelen továbbra is a szerető és boldog feleség szerepében tetszelegni. Amikor azonban a családalapításról szőtt álmai végleg szertefoszlanak, úgy dönt, nem hagyja, hogy a körülményei korlátozzák a boldogságát, és mostantól nem a férjéért vagy a folyton figyelő tekintetekért, hanem önmagáért fog élni. Ez az elhatározása a londoni Heywood Hill könyvesboltba vezeti Nancyt, ahol élete teljesen új fordulatot vesz.

Az új kezdetek könyvesboltja
Kiadóvezetőnk kedvence

Az új kezdetek könyvesboltja

Eliza Knight
Alexandra Kiadó (A), 2024.03.25.
Anglia, 1938. Nancy Mitfordnak látszólag mindene megvan az egész ország által imádott és irigyelt Mitford nővérek egyikeként: szépség, vagyon, jól csengő név és elismertség. Ám a csillogó felszín alatt meghúzódó valóság teljesen más.

Washington D. C., napjaink. Amikor Lucy St. Clair lehetőséget kap, hogy a Heywood Hill könyvesbolt kurátoraként dolgozzon, habozás nélkül fogadja el az ajánlatot. Lucy mindent hátrahagyva Londonba indul, hogy többet tudhasson meg irodalmi példaképéről, Nancy Mitfordról, aki ebben a kis könyvesboltban írta meg A hajsza a szerelemért című legendás regényét, és hogy megtalálja Nancy egy régi barátját, akinek valahogy köze van az amerikai könyvkurátor családjához is. Mindeközben pedig Lucy titkon reméli, az édesanyja halála által okozott fájdalmat is hátra tudja hagyni, vagy legalább egy kis ideig el tuja terelni róla a gondolatait.