Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
június 26.
Madame Tussaud-kiállítás nyílt Budapesten! Mi pedig tökéletes olvasmányt ajánlunk hozzá…

Madame Tussaud-kiállítás nyílt Budapesten! Mi pedig tökéletes olvasmányt ajánlunk hozzá…

A könyves világ hírei

A világhírű Madame Tussaud viaszmúzeuma 2023. május 25-én megnyitotta 24. kiállítását Budapesten, a Palazzo Dorottyában. 51 élethű magyar és külföldi viaszfigurával, installációkkal és élményközpontú vizuális megoldásokkal várja a helyi és turista látogatókat Budapest kulturális életének újdonsága, az egyedülálló és lenyűgöző Madame Tussaud-panoptikum. A látogatók valóságos utazásban részesülhetnek: a múzeum végigvezet bennünket többek között a Budai Váralagúton, a Duna-korzón, a Halászbástyán és a gyógyfürdők különleges világában is, miközben a viaszfigurák olyan érzést keltenek, mintha ők is a túránk részesei lennének.

madame_tussaud.jpg

Hasonlóan fogalmazott Budapest főpolgármestere is: Karácsony Gergely szerint a 150 éves Budapest számára igazi ajándék a Madame Tussaud-panoptikum, amelynek viaszfigurái olyan emberközeli érzést adnak, mintha történetünk közös lenne a viaszhírességekkel. Továbbá az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Paul Fox elmondta, hogy jelenleg a budapesti az egyetlen Madame-Tussaud-panoptikum Közép-Európában. Sőt, Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk szobraival kizárólag Budapesten találkozhat a közönség.

Kicsi
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Kicsi

Madame Tussaud életének rémisztő és csodálatos regénye

Edward Carey
Európa Könyvkiadó, 2019.11.30.
Sötét, elbűvölő és feledhetetlen történet egy tehetséges és elszánt árváról a francia forradalom idején, aki Madame Tussaud néven írta be magát a történelembe. A kicsi, csúnyácska Marie 1761-ben született egy svájci falucskában.

De ki is az a Madame Tussaud? Mielőtt ellátogatnánk a budapesti viaszmúzeumba, mindenképpen érdemes beleolvasnunk Edward Carey brit író és illusztrátor Kicsi című rejtelmes kötetébe, amely egy – a londoni Madame Tussaud-panoptikum élményei alapján készült – valóság ihlette felnőtt mese: a regény egy sötét, elbűvölő és feledhetetlen történet egy tehetséges árváról, aki Madame Tussaud néven írta be magát a történelembe. A kötetet a szerző saját, emlékezetes és gyakran bizarr illusztrációi gazdagítják, amelyek garantáltan meghozzák kedvünket a viaszmúzeum hírességeivel közös élményutazáshoz.