Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. december 12.
Nézz bele Madame Tussaud rajzfüzetébe!

Nézz bele Madame Tussaud rajzfüzetébe!

Edward Carey brit író, illusztrátor néhány hónapot dolgozott a londoni Madame Tussaud panoptikumnál, többek között itteni élményei ihlették regénye megírására.A Kicsi egy sötét, elbűvölő és feledhetetlen történet egy tehetséges és elszánt árváról a francia forradalom idején, aki Madame Tussaud néven írta be magát a történelembe.

A kicsi, csúnyácska Marie 1761-ben született egy svájci falucskában. Szülei halála után egy viaszszobrász segédjeként a forrongó Párizsban találta magát, sőt hamarosan a versailles-i palotában, ahol egy hercegnő szobrászoktatója lett, majdnem megosztozott egy süteményen a királlyal, és megmentette Marie Antoinette-et a szülőágyon. Ám a palota falain kívül kitört a forradalom, és a bosszúszomjas párizsiak fejeket követeltek…

A Kicsi egy valóság ihlette, különös felnőtt mese művészetről, sorsról, az emberi test és lélek legsötétebb bugyrairól, elhivatottságról, szerelemről - olyan, mintha Charles Dickens és David Lynch négykezese volna.A kötetet a szerző saját, emlékezetes és gyakran bizarr illusztrációi gazdagítják.

Marie fiktív rajzfüzete:

Kicsi
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Kicsi

Madame Tussaud életének rémisztő és csodálatos regénye

Edward Carey
Európa Könyvkiadó, 2019.11.30.
Sötét, elbűvölő és feledhetetlen történet egy tehetséges és elszánt árváról a francia forradalom idején, aki Madame Tussaud néven írta be magát a történelembe. A kicsi, csúnyácska Marie 1761-ben született egy svájci falucskában.