Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. augusztus 28.
Meddig várnál arra, akit szeretsz?

Meddig várnál arra, akit szeretsz?

Friss megjelenés

Abbie Greaves angol írónő debütáló kötete, a mélyen megindító, életigenlő Büntető némaság után újabb kötettel jelentkezik. Míg első regénye olyan házasságról szól, melyben a felek egymástól érzelmileg eltávolodtak, második könyvében a valódi távolság áll a szerelem útjában.

Büntető némaság
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Büntető némaság

Abbie Greaves
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.05.
Maggie és Frank 40 éve élnek látszólag boldog házasságban. Ám az elmúlt 6 hónapban Frank némasággal bünteti feleségét, és Maggie számára az a legfájdalmasabb, hogy nem tudja, miért. Nap mint nap szó nélkül kelnek fel, esznek együtt, és fekszenek le egymás mellé.
Maggie nem bírja tovább az őrjítő csendet, és úgy dönt, örökre elalszik.

A negyvenes éveiben járó Mary minden estéjét a londoni Ealing Broadway állomáson tölti. Mindennap utasok ezrei haladnak el mellette, ő azonban nem megy sehová. Szerelmére várakozik, aki hét évvel ezelőtt nyom nélkül eltűnt. Munka után egyenesen az állomásra siet, kezében a táblával: „Gyere haza, Jim!” Egyesek szerint megható a kitartása, mások szerint bosszantó, vagy egyenesen tébolyult.

Vajon a magány okozta őrület, vagy a Jim iránt érzett rendíthetetlen szerelem vezérli? Mi történhetett kettejük között, mielőtt a férfi nyomtalanul eltűnt?

Az állomáson való virrasztás után Mary egy telefonos krízisközpont önkénteseként tölti az éjszakákat. Egy nap azonban befut egy hívás egy ismerős hangtól… Vajon tényleg Jim lenne az? Zaklatott állapotában Mary kisebb jelenetet rendez az állomáson, ami egy kellemetlen, az interneten terjedő videót eredményez.

Alice, a fiatal újságíró elakadóban lévő karrierjének nagy sztoriját szimatolja a lassan helyi látványossággá váló nőben, ezért nyomozni kezd Jim után. Ezzel kezdetét veszi az utazás, amely során Mary kénytelen szembenézni mindazzal, ami évekkel ezelőtt vele történt.

De talán végre választ kap a kérdésre: hová tűnt Jim? …és folytathatja az életét.

„Mély empátiával megírt, gyönyörű történet… Jojo Moyes, David Nicholls és Gail Honeyman rajongói nem fognak csalódni benne.” – Daily Express

A világ végéig
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

A világ végéig

Abbie Greaves
Alexandra Kiadó
Mary minden estéjét a londoni Ealing Broadway állomáson tölti. Mindennap utasok ezrei haladnak el mellette, ő azonban nem megy sehová. Szerelmére várakozik, aki hét évvel ezelőtt nyom nélkül eltűnt. Munka után egyenesen az állomásra siet, kezében a táblával: "Gyere haza, Jim!"
Egyesek szerint megható a kitartása, mások szerint bosszantó, vagy egyenesen tébolyult.