Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. április 6.
Megérkezett a Tűzgyújtó első előzetese!

Megérkezett a Tűzgyújtó első előzetese!

Megfilmesítés

Reneszánszukat élik a filmvászonra vitt Stephen King-művek, mióta 2017-ben óriási sikert aratott az 1986-ban megjelent AZ című regényének filmes remake-je. Az elmúlt években emellett újra feldolgozták a Kedvencek temetőjét, de filmet kapott az Álom doktor és A magas fűben is, valamint A Kívülálló című népszerű HBO-sorozat, amely szintén a horror atyjának fejéből pattant ki.

2022-ben egyszerre két, korábban már megfilmesített King-történet is a mozikba kerül. Szeptemberben a Borzalmak városa, májusban pedig a Tűzgyújtó bolygathatja meg a lelki békénket, aminek az első előzetese épp a napokban érkezett meg.

A feldolgozás King egyik legkorábbi regényéhez, az első klasszikusnak számító, 1980-as, azonos címet viselő történethez nyúl vissza, amit 1984-ben Mark L. Lester már filmre vitt, ráadásul olyan színészekkel a főszerepben, mint a gyermek Drew Barrymore, David Keith, George C. Scott és Martin Sheen. Bár ezt a szereposztást nehéz túlszárnyalni, azért a 2022-es változatra sem panaszkodhatunk, hiszen a természetfeletti képességekkel rendelkező főhős szerepét a már több King-adaptációban is szereplő Ryan Kiera Armstrong kapta, Andy McGee szerepében pedig a High School Musical tinisztárjából kiforrott, egyik korábbi filmjében Ted Bundyt alakító Zac Efront láthatjuk majd.

image_1.jpg
Zac Efron és Ryan Kiera Armstrong a Tűzgyújtóban
Forrás: Entertainment Weekly

A veszélyes képességgel rendelkező, a CIA által szuperfegyvernek szánt Charlie McGee történetét ezúttal a horror műfajában filmjeivel (The Vigil, Arkane) ismertséget szerzett Keith Thomas viszi színre Scott Teems forgatókönyvíróval karöltve, aki többek között a Pablo Escobar életét feldolgozó Narcos című sorozat elkészítésében is részt vett.

Zac Efron és Ryan Kiera Armstrong mellett a filmben szerepet kap Michael Greyeyes, a Mr. Robotból ismert Gloria Reuben, Sydney Lemmon, John Beasley, valamint a Rambo III. és a Holt Költők Társaságának ismert színésze, Kurtwood Smith.

A Tűzgyújtó május 12-én érkezik a magyar mozikba, a film alapjául szolgáló regény pedig a legutóbbi, 2010-es kiadás után hamarosan újra elérhető lesz az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Tűzgyújtó
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Tűzgyújtó

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2022.05.12.
„Tűnjenek innen… Tűnjenek innen, de gyorsan! Még sosem csinált ilyet a lányom, és nem tudom, képes lesz-e megfékezni magát!”
Andy McGee és Vicky Tomlinson egyetemistaként némi extra pénz reményében önkéntesnek jelentkezett egy szérumkísérletbe, amelyet a Műhely nevű titkos kormányzati hivatal szervezett.