Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. november 11.
Megérkezett az Északi vizeken feldolgozása az HBO GO kínálatába

Megérkezett az Északi vizeken feldolgozása az HBO GO kínálatába

Megfilmesítés

2019-ben látott napvilágot először a hír, miszerint minisorozat készül Ian McGuire Északi vizeken című naturalista kalandregényéből. A BAFTA-díjas Jack O’Connell és Colin Farrell főszereplésével készült sorozatra nem kell tovább várnunk, november 5-től láthatja a magyar közönség is az HBO GO kínálatában.

1859-ben járunk. Patrick Sumner, miután a brit hadseregből dicstelenül menesztették Indiában, elszegődik egy bálnavadászhajóra, amely a sarkvidékre indul. A vadászexpedíció eleve baljós jelekkel indul, s azután egymást követik a szerencsétlenségek. Már jó ideje kihajóztak a nyílt tengerre, amikor észreveszik, hogy az egyik hajósinast brutálisan meggyilkolták. Sumnernek mint hajóorvosnak muszáj cselekednie…

Északi vizeken

Északi vizeken

Ian McGuire
Európa Könyvkiadó, 2017.10.04.
Kifut a tengerre egy hajó, fedélzetén egy gyilkossal…
1859-ben járunk. Patrick Sumner, miután a brit hadseregből dicstelenül menesztették Indiában, elszegődik egy bálnavadászhajóra, amely a sarkvidékre indul. A hajóorvosi állás kis fizetséget jelent, Sumner azonban ebben a helyzetben nem lehet válogatós.

Az Északi vizeken igazi felnőtteknek való kalandtörténet, amit borzongó lelkesedéssel fogunk olvasni.

A könyv sok díjat és jelölést mondhat magáénak, köztük a 2016-os év Man Booker díjának listájára is felkerült. Borzongásból és hideglelésből a trailer alapján nem lesz hiány. Hogy minél hitelesebb legyen a sorozat, a forgatás nagy részében a szereplőgárda a Sarkvidék könyörtelen időjárási viszonyainak volt kitéve.

„Az teszi Ian McGuire könyvét olyan fantasztikussá, hogy a zsigereidben érzel mindent olvasás közben” – nyilatkozta a minisorozat rendezője, Andrew Haigh, amikor arról kérdezték, miért nem egy olcsóbb és biztonságosabb, mesterségesen kialakított sarkvidéki díszletet választott. „Érzed, szagolod és ízleled a csontig hatoló hideget – azt akartam, hogy ezt a sorozat is tükrözze.”

Érdekesség, hogy a munkálatok néhány hónapig Budapesten zajlottak: a viktoriánus kori kikötőnek, a bálnavadászhajó belsejének és a hajóskapitány kabinjának képeit egyaránt a fővárosban vették fel.