Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. április 14.
Megjelent a Mester legújabb könyve, a Később!

Megjelent a Mester legújabb könyve, a Később!

Friss megjelenés

Magyarországon kevésbé, Amerikában azonban annál ismertebb a díjnyertes krimiírók, Charles Ardai és Max Phillips által alapított Hard Case Crime-sorozat, amelynek talán a legtalálóbb magyar megfelelője a „Keménykötéses Krimik” elnevezés lenne. A név azokra az 1940–50-es évekbeli krimikre utal, melyeket a legolcsóbb gyártási technikákkal, puha borítós kötésben dobtak a boltok polcaira, és mindenki csak ponyvaregénynek nevezte őket, hiszen a csupán szórakoztatásra és kikapcsolódásra szolgáló tartalmuk miatt nem tudták volna drágán eladni őket. Manapság azonban aligha fizetünk szívesebben valamiért, mint egy igényes és szép, a kikapcsolódást szolgáló minőségi krimiért.

Stephen King néhány kötete, A coloradói kölyök és a Joyland is ebben a sorozatban jelentek meg eredeti nyelven; az Európa Könyvkiadó gondozásában pedig hamarosan magyarul is érkezik a harmadik Hard Case Crime-regény, a Később.

Emelkedés - A coloradói kölyök

Emelkedés - A coloradói kölyök

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.05.06.
Castle Rock kisvárosában él az Emelkedés főszereplője, Scott Carey, az elvált belsőépítész. Scott látszólag nem különbözik másoktól, mégis különös dolgok történnek vele. Napról napra egyenletesen veszít a súlyából, hamarosan nem marad olyan fizikai erő, amely a földön tartsa. Mielőtt végleg kifutna az időből, megpróbál a város előítéleteivel küzdő szomszédainak segíteni új éttermük megmentésében.

A halottakat látó Jamie Conklin története elsőre talán sablonosan hangzik, hiszen milliószor elsütötték már horrorfilmekben és más regényekben a paranormális jelenségeket látó és tapasztaló, velük kapcsolatba lépni képes gyerekkarakter ötletét. Stephen King azonban – ahogyan azt megszokhattuk tőle – minden, csak nem sablonos. A gyermek szemszögéből írt kisregény könnyű olvasmány paranormális elemekkel, de súlyos témákat feszeget, köztük a való élet igazi horrorjait: rejtett költségeket, magas számlákat, az egyedülálló anyaság nehézségeit, egy gyermek kényszeres megfelelni vágyását. Ezek között csak megbújik egy, a síron túlról is fenyegetőző gyilkos szelleme, akit egy nyomozóval karöltve Jamie-nek kell megállítani, mielőtt még túl késő lenne.

„Ha egyszer kinyitod ezt a könyvet, szinte képtelen leszel letenni. A cselekmény és a dialógusok megfűszerezve a borzongató terrorral az elejétől kezdve magával ragadnak. Nagyszerű eleme egy remek író láthatóan soha véget nem érő bibliográfiájának.” – San Francisco Book Review

„A Később egyaránt horrorsztori és vérbeli krimi, a mesterség mestere által elmesélve.” – The Guardian

Később

Később

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2022.04.30.
Az egyedülálló anya gyermeke, Jamie Conklin csak hétköznapi gyerekkorra vágyik. Jamie azonban nem mindennapi srác. Látja, amit más nem láthat, és megtudhatja azt, amit más nem. Anyja arra buzdítja a természetfeletti erővel született fiát, hogy tartsa titokban a képességét.