Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. november 15.
Megjelent a világhírű Eragon-sorozatot jegyző Paolini új kötete

Megjelent a világhírű Eragon-sorozatot jegyző Paolini új kötete

Akinek hiányzott már Alagaësia, Eragon és a sárkányok, az most visszatérhet Christopher Paolini ki nem apadó képzeletében Az örökség-ciklus világába. A rajongók által régóta várt kötet, A villa, a boszorkány és a sárkány végre megjelent magyar fordításban!

„Kvetha Fricaya, üdv, jó barátaim! Annyi év után, amelyeket más munkával töltöttem, micsoda gyönyörűséget jelentett betekinthetni Az örökség-ciklus egyes szereplőinek – és még néhányaknak – a fejébe! Sok év után Eragonról és Saphiráról írni olyan volt, mint hazatérni egy hosszú utazásról. Ezek az írások fontosak nekem, és remélem, ti is annyira fogjátok élvezni őket, mint én. (Csak ízelítők ám abból, ami még várható!) Készüljetek, Sárkánylovasok, mert nem minden az, aminek látszik…” (Christopher Paolini)

A könyv nemcsak két vadonatúj Paolini-novellát tartalmaz, hanem egy harmadikat is, amelyet részben Christopher testvére, Angela írt Angeláról, a füvesasszonyról. A kötet további különlegessége, hogy a szerző négy új rajza is illusztrálja.

Az Európa Könyvkiadónál idén karácsonyra új borítókkal érkezik a teljes Eragon-tetralógia is, melynek részei: Eragon – Sárkánylovas, Elsőszülött, Brisingr, Örökség.

A villa, a boszorkány és a sárkány

A villa, a boszorkány és a sárkány

Történetek Alagaësiából, 1. kötet: Eragon

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó, 2019.10.30.
A vándor és az elátkozott gyermek, ráolvasás és varázslat - és persze sárkányok
Isten hozta önöket Alagaësiában! Eragon egy éve indult el, hogy megkeresse a megfelelő helyet a Sárkánylovasok új nemzedékének.
ERAGON - Sárkánylovas

ERAGON - Sárkánylovas

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó, 2019.10.31.
Örökség-ciklus
2003 őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta is töretlenül rajonganak az olvasók, azóta már sikeres film is született belőle.
Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban.
ERAGON - Elsőszülött

ERAGON - Elsőszülött

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó
Örökség-ciklus
Eragon és Saphira megvívta élete első nagy csatáját a törpék és vardenek oldalán a Birodalom kegyetlen ura, Galbatorix és az őt támogató urgalok ellen. Bár a csatát megnyerték, a harcnak nincs vége. A súlyos sérülést szenvedett Eragon és sárkánya Ellesmérába, a tündék országába utazik, hogy ott tökéletesítse tudását, és ily módon méltó legyen a Sárkánylovasok rendjéhez.
ERAGON - Brisingr

ERAGON - Brisingr

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó
Örökség-ciklus
Alig néhány hónapja, hogy Eragon kiejtette a „brisingr” szót, amely az ősi nyelven azt jelenti, tűz. Azóta megtanult a szavak segítségével varázslatot alkotni, és számtalan próbával is szembe kellett már néznie. A Birodalom ellen vívott ádáz és véres csatában az Égő Mezőkön, ahol Murtaghgal és Tövissel is megküzdött, sárkányával, Saphirával együtt kis híján odavesztek.
ERAGON - Örökség

ERAGON - Örökség

avagy A Lelkek Sírboltja

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó
Örökség-ciklus
Kezdetben volt Eragon… És végül itt az Örökség.
Eragon, az Árnyékölő, a Sárkánylovas, csak egy szegény parasztfiú volt, amíg meg nem találta Saphira tojását. Miután a sárkány kikelt, élete alaposan megváltozott. Most már az egyetlen szabad sárkánylovasként neki kell szembeszállnia Galbatorix zsarnokságával és legyőzni a királyt, mert második esélyt nem kap a világ.