Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. július 3.
Megjelent az Európa Könyvkiadó legújabb Young Adult sikerkönyve

Megjelent az Európa Könyvkiadó legújabb Young Adult sikerkönyve

Friss megjelenés

„Ez a történet telis-tele van bűbájjal, mind szó szerinti, mind pedig átvitt értelemben, és garantálom, hogy az első oldaltól az utolsóig rabul ejti majd az olvasók figyelmét.”

William Kent Krueger, a New York Times sikerlistás szerzője

A világ sorsát gyakran egy lány kíváncsisága mozdítja előre.

1590-ben angol telepesek tűntek el az észak-karolinai Roanoke szigetéről. Az „elveszett kolónia” 117 lakosát – köztük sok nőt és gyermeket – sosem találták meg. Évszázadokkal később, 1937-ben valamivel messzebb egy vésett követ fedeztek fel, rajta a telepesek vezetőjének lánya, Eleanor Dare üzenetével. Ezt követően számos hasonló Dare-kő került még elő, ám sokáig kételkedtek a leletek valódiságában.

Hogy mi történt Roanoke elveszett kolóniájával, az továbbra is rejtély maradt, de Eleanor Dare leszármazottai régóta tudják, hogy az igazság nem a kövekben, hanem sokkal inkább Eleanor naplórészleteket, álmokat és recepteket tartalmazó könyvében rejlik, amit tizenöt lánynemzedéken keresztül adtak tovább és tovább. Mikor a tizenhárom éves Alice lenne a soros, az édesanyja tragikus halála megtöri a láncot, a Dare-kő eltűnik, a könyvben feljegyzett történetek pedig elhalványulnak az emlékezetben. Alice a második világháború hanyatló napjaiban fiatal özvegyként azonban váratlanul megörökli a Savannah melletti elhagyatott családi házat, Evertellt, és ezzel váratlanul visszatér az elfeledettnek hitt múlt az életébe. Az édesanya az ingatlan eladását tervezi, hogy végleg megszabaduljon a múlttól és saját tizenhárom éves lánya, Penn jövőjét segítse. Ám amikor Penn kíváncsisága a család női felmenői, az elhallgatott titkok és a ház története felé fordul, megtalálják Eleanor könyvét, Alice pedig kénytelen elszámolni a döntései következményeivel, a szerelemért hozott áldozatokkal és Eleanor Dare lányainak felelősségével.

„Brock a családtörténet, történelmi rejtély és generációkon átívelő kapcsolatok elbűvölő keverékét alkotja meg a georgiai partvidék hangulatos háttere előtt, miközben górcső alá veszi az anyák és lányok elszakíthatatlan kötelékeit, az elmondott és el nem mondott történetek erejét, és azt, mennyire vágyunk arra, hogy megérthessük azokat, akik előttünk jártak. Gyönyörű történet ez, amelyet ha kézbe veszünk, eltöprenghetünk a múltbeli és jelenbeli életek összekapcsolódásán.”

Lisa Wingate, az Eltűnt testvéreink könyve szerzője, #1 a New York Times sikerlistáján

Eleanor Dare elveszett könyve

Eleanor Dare elveszett könyve

Kimberly Brock
Európa Könyvkiadó, 2023.05.08.
A világ sorsát gyakran egy lány kíváncsisága mozdítja előre. Amikor Penn kíváncsisága a család női felmenői, az elhallgatott titkok és a ház története felé fordul, megtalálják Eleanor könyvét, Alice pedig kénytelen elszámolni a döntései következményeivel, a szerelemért hozott áldozatokkal és Eleanor Dare lányainak felelősségével.

A díjnyertes író, Kimberly Brock titkokkal teli, gyönyörűen megírt történetében magával ragadóan mesél a Roanoke-i elveszett kolónia rejtélyéről, és a szeretet, a család, az anyaság és az emberi szív határtalan misztériumairól.

„Az Eleanor Dare elveszett könyve gyönyörűen tárja fel a nők közötti kötelékeket; a történeteket, amelyeket a gyász, a hányattatások és a diadalok során adnak tovább egymásnak; a titkokat, amelyeket megtartanak; és a belső világokat, amelyeken osztoznak. Brock éles szemmel megírt, szívhez szóló története a befejezés után még sokáig az olvasókkal marad majd.”

Megan Chance, az A Splendid Ruin sikerlistás szerzője

Kimberly Brock az Eleanor Dare elveszett könyve és a The River Witch című regények díjnyertes szerzője. 1996-ban végzett a West Georgia Egyetemen. 2004-ben alapította meg a Tinderbox Íróműhelyt a művészeti területeken alkotó nők támogatására, és vendégelőadóként részt vett számos regionális és országos íróműhelyen, többet között a Pat Conroy Literary Centerben is. Atlanta mellett él férjével és három gyermekével.