Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2023. június 5.
Köszöntsd a nyarat kiadóvezetőnkkel!

Köszöntsd a nyarat kiadóvezetőnkkel!

A könyves világ hírei

Kedves Olvasóink!

Végre elérkezett, amire sokan vártunk: itt a nyár, a jó idő – és vele a lehetőség, hogy behozzuk a TBR-listánk (To Be Read: könyvek, amiket el akarunk olvasni) elmaradásait! Kiadócsoportunk gondozásában már közel 100 könyv jelent meg idén, ezért úgy döntöttünk, nyáron kicsit visszaveszünk a nyomdából érkező újdonságok számából, hogy az elkövetkező hónapokban mindenki utolérje magát. Ha valamelyik, az elmúlt időszakban megjelent címünk felkeltette az érdeklődésedet, de még nem tudtál időt szakítani arra, hogy elolvasd, most itt a lehetőség: merülj bele az olvasásba akár a strandon, akár utazás közben, vagy otthon, egy hosszú nap után!

Persze ez nem azt jelenti, hogy a legfrissebb hónapköszöntőmben ne tudnék új megjelenéseket vagy jó programokat ajánlani nektek – épp ellenkezőleg!

A májusi Margó Fesztivál után ezen a héten – immár 94. alkalommal – az Ünnepi Könyvhét folytatja a könyves rendezvények sorát. És akárcsak minden évben, természetesen idén is megtaláljátok majd az Európa Könyvkiadó standját a Vörösmarty téren! A gyönyörű újdonságok mellett szerzői dedikálásokkal is készülünk nektek: többek között érkezik hozzánk Háy János, az Életre szóló ajándék című regénnyel most debütáló Hanthy Kinga, és az Alexandra Kiadó szerzői, Szántó Dániel és Cserhalmi Dániel is.

Szerelmes, istenes, okosos

Szerelmes, istenes, okosos

Háy-kódex

Háy János
Európa Könyvkiadó, 2023.05.01.
Végre egy olyan kötet, amiben rendes versek vannak. Végre! Végre olyan versek, amiket meg lehet érteni. Végre! Végre olyan könyv, amiben benne van a mindenség, én és te. Végre! Végre olyan versek, mint régen, amiket mégsem írhattak volna meg régen. Végre olyan végre, ami tényleg végre. Végre!
Életre szóló ajándék

Életre szóló ajándék

Hanthy Kinga
Európa Könyvkiadó, 2023.06.02.
Elhagyja az anyja, átvágja a barátja, megcsalja a szerelme - a nagykorúvá serdült Áron úgy érzi, egész addigi élete csakis hazugságokra épült. Ideje tehát újat felépítenie - és tűzre a régivel! Egy világhírű pszichiáter segítségét kéri, hogy talpra álljon, s hamarosan már maga is lelki tanácsokat osztogat a rászorulóknak.
A Szabadság hadművelet

A Szabadság hadművelet

Cserhalmi Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2023.04.27.
Az ÁVH-ból nem lehet csak úgy leszerelni - mondogatják egymásnak a rettegett Államvédelmi Hatóság nyomozói, akiknek futószalagon kell szállítaniuk az újabbnál újabb államellenes bűncselekményeket. Majoros őrnagy is eredménytelenül próbál hátrébb húzódni a tűzvonalból: mindig jön egy újabb feladat, amit meg kell oldani, így az áhított nyugdíjazás is egyre távolabbinak tűnik.

A részletes programért kövessétek a Facebook-eseményünket! Reméljük, minél többetekkel találkozunk június 8. és 11. között, hiszen az ilyen kitelepülések legjobb része az, hogy személyesen is láthatjuk, ki melyik könyv után nyúl, mekkora mosolyt csalnak az arcotokra a borítóink, és hogy igenis rengetegen vagyunk, akik számára a könyvek a boldogságot jelentik.

És mivel tudjuk, hogy mennyire szeretitek őket, az Ünnepi Könyvhétre új könyves vászontáskákkal is készültünk nektek! Persze akkor sem kell aggódnotok, ha ott nem tudjátok megvásárolni őket: a Moobius oldalán ugyanis folyamatosan rendelhetőek.

dinovampir.jpg

Ráadásul, ha esetleg nem tudtok ellátogatni a budapesti könyvhétre, az elkövetkező hónapban négy vidéki nagyvárosba is lehetőségetek lesz találkozni velünk. A győri és békéscsabai olvasók most először élvezhetik szépséghibás és akciós könyvvásárunkat, de természetesen Veszprémben és Szegeden is érdemes lesz újra benézni hozzánk, hiszen az előző alkalmakhoz képest szinte teljesen új készlettel, más könyvekkel érkezünk – nehogy kifogyjatok az olvasnivalóból! Most őszig ezek az utolsó tervezett kitelepüléseink, így, ha lehetőségetek van ellátogatni hozzánk, ne hagyjátok ki!

A nyár során azonban nem csak könyveinkkel találkozhattok az ország különböző pontjain: útjára indul a Matias Borászat is! Először Budapesten, a június 9. és 11. között megrendezésre kerülő Rosalia Borpikniken kóstolhatjátok meg az új borainkat, majd június végétől a pécsi szabadtéri rendezvénysorozat (pl. Sétatér Fesztivál, fényfesztivál) állandó résztvevője lesz a Matias. Akárcsak egy könyv összeállítása, egy jó bor elkészítése is hosszú folyamat, így nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre ti is megkóstolhatjátok a munkánk gyümölcsét – ezúttal a szó szoros értelmében is.

5.jpg

Ha régóta követitek a munkásságunkat, tudhatjátok, hogy a folyamatos megújulásra és újításra törekszünk. Épp ezért hamarosan két nagy projektünk is elindul! Az egyik, a Versgyűjtemény, a magyar költészet előtt hajt fejet. Több mint 500 gyönyörű, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Jordán Tamás által összeválogatott vers került elismert hazai színészek által felmondásra, amelyeket mostantól – egy jelképes összegért cserébe – bárki meghallgathat. Arra biztatlak benneteket, hogy válogassatok ezek közül a különleges költemények közül, ajándékozzátok tovább őket, és tartsuk fenn így együtt a magyar költészetet!

Ezenkívül a párommal, Kapitány Ádámmal gőzerővel dolgozunk azon, hogy az áprilisi nepáli utazásunk gyümölcse is beérjen: hamarosan ugyanis elindul a Lux Világ! Mint tudjátok, nemrég új kiadóval bővítettük a palettánkat: a Lux Kiadó vallásoktól, hitrendszerektől függetlenül gyűjti össze azokat a személyiséget formáló, tanulságos könyveket, amelyek valódi segítséget nyújthatnak a belső fejlődésben. Azonban szerettük volna, ha mindazoknak, akik hozzánk hasonlóan szeretnének közelebb kerülni a spiritualitáshoz, még a könyveknél is több segítséget tudnánk nyújtani az útjukban. Így most már elárulhatom: a nepáli utazásunk egyik fő célja az volt, hogy elhozzunk egy kis darabot nektek abból a bölcsességből, amely ott tapasztalható. A hamarosan induló Lux Világ webshopban nemsokára minden olyan terméket megtalálhattok majd, amelyek ebben a segítségetekre lehetnek – akár útkeresők, akár rendszeres gyakorlók vagytok.

Közeleg a tanév vége, így szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy az Alexandra Kiadócsoport idén is a legkedvezőbb ballagási ajándékkönyv-ajánlattal kereste meg az iskolákat, hogy nagy kedvezményeinkkel könnyíteni tudjunk a tanárok és intézmények anyagi terhein. Ha tudtok olyat, aki számára fontos lehet az ajánlatunk, de valamiért nem értesült róla, kérlek, irányítsátok őket hozzánk, hogy még az évzárók előtt segíteni tudjunk nekik!

Persze azokról az intézményekről sem szeretnénk megfeledkezni, amelyek olyan fiatalokkal foglalkoznak, akiknek nem természetes a könyvek közelsége. Mint tudjátok, az Olvasás a Gyerekekért Alapítványt azért hoztuk létre, hogy az olvasás valóban mindenkié lehessen. Bár egy ideje nem említettem a hónapköszöntőimben, mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy az alapítvány minél több gyermek számára tudjon segítséget nyújtani az őket foglalkoztató intézményeken keresztül, és mostantól komoly közösségimédia-aktivitásra is számíthattok tőlünk! Kövessetek bennünket a Facebookon, így mindig elsőként értesülhettek majd arról, ha ti is segíteni tudtok nekünk a céljaink elérésében – és kérlek, akkor is bátran vegyétek fel velünk a kapcsolatot, ha ti tudtok olyan intézményről, amelynek jól jönne egy támasz!

facebook_group_cover.jpg

Most pedig – mivel megígértem –, hadd meséljek nektek e havi kedvenceimről!

Végre megérkezik két ízig-vérig nyári olvasmányunk: A tengerparti ház titka a tavalyi év egyik legsikeresebb romantikus szerzőjétől, Jenny Hale-től, és a spanyol vidékre repítő Ház a narancsligetek között! Mindkét történet magával ragadó romantikára hívja az olvasókat! A tengerparti ház titkában egy lány – nagymamája utolsó kívánságát teljesítve – egy egykor gyönyörű villa felújításába kezd. A ház azonban sok rejtélyt tartogat számára – és talán egy felejthetetlen szerelmet is egy jóképű helyi építőmester személyében.

A Ház a narancsligetek között pedig a lélek gyógyulásáról és az újrakezdésről mesél. Juno Ryan világa teljesen összeomlik, amikor egy balesetben elveszíti a szerelmét – ráadásul nem sokkal később kiderül, hogy a pasi végig hazudott neki! Az elbűvölő, spanyol Villa Naranjába menekül, ahol egy fiatal borász társaságában igyekszik összeszedni magát… A fájdalmas múlt hátrahagyása és a valódi gyógyulás azonban többen kíván, mint a napsütés és a narancsfák.

A tengerparti ház titka
Kék könyveink akcióban!

A tengerparti ház titka

Jenny Hale
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.06.27.
Imádott nagymamája halála után Melanie Simpson teljesen elveszettnek érzi magát. Éveken keresztül ápolta a rákkal küzdő idős asszonyt, és most fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Ám nagyanyja végrendelete új célt ad neki. Gyerekkora kedvenc helyszínén, Rosemary Bayben, ahol annyi boldog órát töltött a Mamával, áll egy titokzatos ház.
Ház a narancsligetek között

Ház a narancsligetek között

Kék ég, gyümölccsel teli narancsfák és a tenger - mi más gyógyír kellene a szívnek?

Sheila O'Flanagan
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.08.
Juno Ryan úgy érzi, végre révbe ért az élete. Elismert radiográfus, és a dolgok nem is alakulhatnának jobban szerelmével, Braddel. Ám amikor a férfi egy szörnyű katasztrófa áldozata lesz, Juno világa összeomlik. Szerelme elvesztése már önmagában óriási tragédia, ráadásul a fiatal nőnek a hírekből kell megtudnia, hogy Brad egész végig hazudott neki.

Ha már a könyveken keresztüli utazásnál tartunk, meg se álljunk Kairóig! Dejan Tiago-Stanković A Nílus színe című regénye, amely 2021-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját, Az Ezeregyéjszaka meséi 21. századi folytatása. A művészettörténész Arna a ’70-es évek elején érkezik Amerikából a fantasztikus hiedelmekkel és szokásokkal teli, a nyomornegyedeket és a dúsgazdag kiváltságosok palotáit egyaránt magába foglaló muszlim metropoliszba, ahol vallástalan fehér nőként kell helytállnia, mire a mindenhol jelen lévő sivatagi homok alatt sikerül – a végzet (kiszmet) által vezérelve – a valódi kincsre rálelnie.

A Nílus színe

A Nílus színe

A kiszmet regénye

Dejan Tiago Stankovic
Európa Könyvkiadó, 2023.05.08.
A mesés Kelet - ha tudod a varázsigét, akár Ali Baba barlangja is megnyílik előtted. A '70-es évek elején a családjával Amerikából Kairóba érkező művészettörténész Arnának végül több évtizedes egyiptomi kalandja során igencsak változatos, sokszor küzdelmes sors jut osztályrészül, mire a mindenhol jelen lévő sivatagi homok alatt sikerül - a végzet (kiszmet) által vezérelve - a valódi kincsre rálelnie. Vallástalan fehér nőként kell helytállnia az Ezeregyéjszaka dzsinnjeit sem nélkülöző, fantasztikus hiedelmekkel és szokásokkal teli, a nyomornegyedeket és a dúsgazdag kiváltságosok palotáit egyaránt magába foglaló, mindvégig idegen, muszlim arab metropoliszban. A félelmet és szabályokat nem ismerő taxisok, baksisért kezüket nyújtó utcai kéregetők, a házak felügyeletét ellátó núbiai boábok, szemétből és szemétben élő zabalinok bazári rengetegében oázisként tűnik fel számára a Nílus közrefogta sziget Zamalek városrészében működő kis antikvárium. Ahol a fáraók hagyatékán túl az élet csodás történeteivel is megismerteti a régiségkereskedő Koszta.
Fordította: Bognár Antal

Az Eleanor Dare elveszett könyvében egy elveszett kolónia titka öröklődik tizenöt nemzedéken át anyáról lányára. Mi történik azonban, ha valaki megtöri a láncot? A díjnyertes író, Kimberly Brock titkokkal teli, gyönyörűen megírt történetében magával ragadóan mesél a szeretet, a család, az anyaság és az emberi szív határtalan misztériumairól, és arról, hogy mennyire vágyunk arra, hogy megértsük a felmenőinket.

Eleanor Dare elveszett könyve

Eleanor Dare elveszett könyve

Kimberly Brock
Európa Könyvkiadó, 2023.05.08.
A világ sorsát gyakran egy lány kíváncsisága mozdítja előre. Amikor Penn kíváncsisága a család női felmenői, az elhallgatott titkok és a ház története felé fordul, megtalálják Eleanor könyvét, Alice pedig kénytelen elszámolni a döntései következményeivel, a szerelemért hozott áldozatokkal és Eleanor Dare lányainak felelősségével.

Sorozatfüggők, figyelem! Két különleges szakácskönyv is érkezik a gondozásunkban. Az Outlander – Az idegen konyhája már most júniusban, a hetedik évad premierjére megérkezik a nyomdából. Készüljetek fel az időutazásra, és főzzétek meg ma is könnyen beszerezhető alapanyagokból az Outlander – Az idegen konyhájának világából megismert skót és amerikai ételeket!

Outlander - Az idegen konyhája

Outlander - Az idegen konyhája

Theresa Carle-Sanders
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.15.
Készülj fel az időutazásra, és készítsd el ma is könnyen beszerezhető alapanyagokból az Outlander - Az idegen világából megismert ételeket! Kápráztasd el a többi rajongót, vagy kényeztesd saját magadat az alábbi skót és amerikai finomságokkal:
Reggeli Élesztős hajdinapalacsinta Edényben főtt lágytojás Duncannek

A Vaják rajongói számára is jó hírünk van: előrendelhetővé vált ugyanis A hivatalos Vaják szakácskönyv! Akár a regények rajongói, akár a játékok veteránjai, akár a tévésorozat szerelmesei vagyunk, ez a hazánkban is elérhető alapanyagokkal dolgozó, 78 receptet tartalmazó gyűjtemény nélkülözhetetlen kiegészítője lesz konyhánknak.

A hivatalos Vaják szakácskönyv

A hivatalos Vaják szakácskönyv

Laktató ételek, finom fogások és kulináris kalandozások a Vaják világában

Karolina Krupecka, Anita Sarna
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.21.
A Vaják világában nem csak halálos bestiákkal, szörnyű átkokkal sújtott hercegnőkkel és hataloméhes varázslókkal találkozhatnak az utazók, hanem ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb ételekkel is.

És ha már az előrendelhető újdonságoknál tartunk, hatalmas öröm számomra, hogy szeptemberben érkezik Az Év Könyve 2022 díjat nyert Szántó Dániel legújabb könyve, amely mesterien és felkavaró módon zárja le a Revans, Az üldözött, az Egy pap vallomása és A hatszög történetét. A másoló nagyon aktuális témával dolgozik: valaki közösségimédia-sztárokat kezd gyilkolni. Egyre kevésbé világos az indíték, és egyre kevésbé tudni, hogy ki a valódi célpont, miközben a holttesteknél is gyorsabban szaporodnak a követők, és fogynak a percek…

Rendeljétek elő 30% kedvezménnyel, és a megjelenéskor elsőként, még a könyvesboltoknál is hamarabb kaphatjátok kézhez!

A másoló

A másoló

Hamis személyiségek, másolt gyilkosságok, valódi halálok

Szántó Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.19.
Budai Viktor, Sebők Szilveszter és Várnay Benett utolsó találkozása
"Ez még csak a kezdet, a gyomirtás első, jelképes pillanata. Ti jöttök, ti semmirekellő, mihaszna idióták! Magamutogatók! Az élet többről szól, és ti bemocskoljátok ezt a csodát. Hát most én mocskollak be titeket..." Egy leszerelt nyomozó, akinek csak a bosszú maradt.
Revans

Revans

Szántó Dániel
Az üldözött

Az üldözött

Szántó Dániel
Egy pap vallomása

Egy pap vallomása

Szántó Dániel
A hatszög

A hatszög

Szántó Dániel

Persze a legkisebbekről sem feledkezünk meg: az Alex Suli legújabb kiadványai, az Alex ovis kalandjai és az Alex vidám vakációja foglalkoztatók gondoskodnak róla, hogy óvodáskortól egészen 8 éves korig minden gyerkőc lefoglalja magát a nyáron! Hiszen Alex, az Alex Suli kíváncsi szurikátája a nyári szünidő alatt sem unatkozik! Ha a vakáció alatt mindennap csak egy feladatot csináltok meg Alexszel, már az is elég ahhoz, hogy gyermeked szeptemberben újult lendülettel térhessen vissza az óvodába, iskolába.

Alex Ovi - Alex ovis kalandjai

Alex Ovi - Alex ovis kalandjai

Készségfejlesztő feladatok óvodásoknak

Buda Beáta, Vozár Janka
Alexandra Kiadó, 2023.05.25.
Alex Suli
Irány az óvoda! Rengeteg vidám kaland, játék és móka vár rád, és ebben Alex, a kíváncsi szurikáta hű társad lesz.
Alex Suli - Alex vidám vakációja

Alex Suli - Alex vidám vakációja

4-6 éveseknek

Alexandra Kiadó (A), 2023.05.25.
Alex Suli
Alex, az Alex Suli kíváncsi szurikátája a nyári szünidő alatt sem unatkozik! Tarts vele, és ismerkedjetek meg együtt a színekkel, számokkal, betűkkel és formákkal! Alex rengeteg mókás fejtörővel, színezővel és játékos feladattal készült neked, hogy remekül teljen a nyarad!
Alex Suli - Alex vidám vakációja

Alex Suli - Alex vidám vakációja

6-8 éveseknek

Alexandra Kiadó (A), 2023.05.30.
Alex Suli
Alex, az Alex Suli kíváncsi szurikátája a nyári szünidő alatt sem unatkozik! Rengeteg mókás fejtörővel és játékos feladattal készült neked, hogy nyáron se menjen ki a fejedből az a sok tudás, amit év közben megtanultál az iskolában.

Remélem, hogy könyv- és programajánlómban mindenki talált valami neki tetszőt, amivel igazán jó kezdő löketet adhatunk a nyárnak!

Szeretettel,

Matyi Alexandra