Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. szeptember 16.
Megjelent Stephen King legújabb regénye, A kívülálló

Megjelent Stephen King legújabb regénye, A kívülálló

Már kapható a könyvesboltokban 2019 legjobban várt thrillere, Stephen King A kívülálló című új regénye. A Mr. Mercedes / Aki kapja, marja / Agykontroll trilógia után a Mester ismét egy hátborzongató olvasmánnyal hozza rá rajongóira az álmatlanságot.

King thrillerében ráadásul még csak nem is a címbeli Kívülálló a gonosz jelenlétének legerősebb lenyomata. A könyvnek erőteljes politikai és társadalmi háttere van: megjelenik benne a „Black Lives Matter” amerikai antirasszista mozgalom, valamint az amerikai elnök, Donald Trump alakja is megidéződik a „Make America Great Again” feliratú sapkát viselő emberek által. A kötet többek között vizsgálja azt is, a társadalom miként kezeli a szexuális ragadozókat, de olvashatjuk úgy is, mint King reflektálását az álhírekkel teli hétköznapjainkra – csak éppen az álhíreket a politikai közegből áthelyezi egy sokkal személyesebb térbe.

choice_logo_large_def8969703c8a82f9afe8f89ec67631c.png

A kívülálló amellett, hogy a The New York Times bestsellerlistájának élére került, a Goodreadsen 2018-ban kategóriájának legjobb könyve lett.

A kötetből az HBO készít minisorozatot, Ralph Anderson nyomozó szerepében a Robin Hood és Marvel Kapitány filmekből is ismert Ben Mendelsohnnal. A bemutató pontos dátuma egyelőre nem ismert, az első epizódot valószínűleg valamikor 2020-ban tűzik műsorra.

A kívülálló

A kívülálló

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2019.09.09.
A Mr. Mercedes - Aki kapja, marja - Agykontroll trilógia után Stephen King - vagy ahogy rajongói világszerte emlegetik: a Mester - ismét egy hátborzongató thrillerrel hozza rá olvasóira az álmatlanságot. Az oklahomai kisváros, Flint City egyik parkjában brutálisan megerőszakolt, meggyilkolt és megcsonkított holttestre bukkannak.