Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
2022. november 23.
Mi marad fontos akkor is, amikor mindennek vége?

Mi marad fontos akkor is, amikor mindennek vége?

Friss megjelenés

Mindnyájunkat elfog időről időre a kétség: vajon jó irányba tart az életünk? Azt az életet éljük, amit akarunk, vagy azt, amire szükségünk van? Björn Natthiko Lindeblad hihetetlen története is ezekkel a kérdésekkel kezdődik.

Huszonöt évesen egy svéd vállalat legfiatalabb pénzügyi vezetőjévé vált, ám a sikeres karrier nem jelentett számára boldogságot. Egy zenről szóló könyv hatására felmondott munkahelyén, majd Thaiföldön buddhista erdei szerzetesnek állt. Tizenhét év után tért vissza Svédországba, nem tudván, mihez kezdjen életének hátralévő részével. A kezdeti nehézségek – munkanélküliség, depresszió – ellenére támogató környezete révén sikerült egy új, boldog életet kialakítania: meditációoktatóként kezdett dolgozni, végül rátalált a szerelem is.

2018-ban Björnnél az ALS néven ismert, gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálták, amelynek eredményeként 2022 januárjában eutanázia által halt meg szerettei körében.

Két barátjával és munkatársával írt könyvében nemcsak arról ír, mire tanította korántsem hétköznapi élete, de arról éppúgy, mi marad fontos akkor is, amikor mindennek vége.

Ez nem egy önsegítő könyv, hanem egy hozzánk hasonló ember története, aki elénk tárja az életét, hogy levonhassuk belőle saját tanulságainkat.

Mindannyian szeretjük azt hinni, pontosan értjük, mi zajlik körülöttünk vagy bennünk. Ám tényleg így van ez? Képesek vagyunk mélyen önmagunkba nézni? Mi segíthet abban, hogy megtaláljuk önmagunkat? Björn többféle módon tett kísérletet ennek megválaszolására; a Lehet, hogy tévedek című könyv példaértékű és megindító összegzése ennek a rendkívüli tapasztalatokkal rendelkező életútnak.

„Rengeteg olyan bölcsességet tartalmaz, amelyek a világunk mai nagy kérdéseihez kapcsolódnak… Szívszorító, egyszersmind gyönyörű.” – Nyhetsmorgon, svéd televíziós program

„Ez a könyv tényleg örökre velem marad. Nemcsak hogy a legpáratlanabb tudást tartalmazza, hanem szelíd, gyönyörű és ékesszóló is. Rengeteg örömöt és vigaszt nyújtott számomra.” – Fearne Cotton brit szerző

Lehet, hogy tévedek
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Lehet, hogy tévedek

 Björn Natthiko Lindeblad
Cartaphilus Könyvkiadó
2018-ban Björnnél az ALS néven ismert, gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálták, amelynek eredményeként 2022 januárjában eutanáziában halt meg szerettei körében. Két barátjával és munkatársával írt könyvében nemcsak arról ír, mire tanította korántsem hétköznapi élete, de arról is, hogy mi marad fontos akkor is, amikor mindennek vége.