Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
november 7.
Michael Bennett debütáló regénye letaglózó erejű történet a gyarmatosítás bűneiről és a történelem által ejtett sebekről.

Michael Bennett debütáló regénye letaglózó erejű történet a gyarmatosítás bűneiről és a történelem által ejtett sebekről.

Friss megjelenés

Valaki igazságot keres. Más megtorlást. Egyikük sem menekülhet a történelem bűnei elől.
Egy nyomozó, aki az igazságot keresi. Egy gyilkos, aki a megtorlást keresi.
A kultúra és a kötelesség összecsapása. A múlt sosem marad igazán eltemetve. Üdv a paradicsom sötét oldalán.

A vér vért kíván egy elképesztő regény, tele fordulatokkal és eleven karakterekkel, de ennél sokkal többről is szó van. Mélyreható elemzés a kulturális identitásról és az igazságosságról, a jelen és a múlt közötti megbonthatatlan kötelékekről.”

(BookTrib)

A vér vért kíván
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A vér vért kíván

Valaki igazságot keres. Más megtorlást. Egyikük sem menekülhet a történelem bűnei elől.

Michael Bennett
Alexandra Kiadó (A), 2023.10.19.
A földi paradicsomnak is van sötét oldala.
Az állhatatos és szívós Hana Westerman teljes erővel veti bele magát mind az egyedülálló anyaságba, mind rendőri munkájába, ám amikor egy különös videó egy felakasztott emberhez vezeti, a sokat látott, maori származású nyomozó is döbbenten hőköl hátra.

Hana Westerman maori származású nyomozóként igyekszik megbirkózni az egyedülálló anyasággal, az őslakosokra irányuló előítéletekkel és az Auckland CIB-ben folytatott karrierjével. Ám úgy tűnik, az élet még mindig tartogat számára kihívásokat. Egy titokzatos videó egy bűntény helyszínére vezeti, ahol egy titkos szobában rituálisan felakasztott férfit és egy rejtélyes, spirál alakú feliratot talál. Egy második, látszólag egymástól független haláleset után a nyomozásba merülve egy történelmi bűntényhez kapcsolódó, hátborzongató összefüggést fedez fel: 160 évvel korábban, Új-Zéland brutális és véres brit gyarmatosítása idején egy csapat angol katona igazságtalanul kivégzett egy maori törzsfőnököt. A brit csapatban hat katona volt, és mivel két katona leszármazottait már megölték, még négy gyilkosság maradt hátra. Így Hana és csapata számára világossá válik, hogy Új-Zéland első sorozatgyilkosával állnak szemben. Hana a nyomozás közben rájön, hogy a gyilkosságok hátterében a bosszú áll. Az utu, más néven bosszú, a nyolc generációval ezelőtt elkövetett bűntettért való bosszúállás maori hagyománya, amely átszövi a történet és a cselekedetek egészét. A hajsza hamarosan ijesztően személyessé válik, felidézve a két évtizeddel korábbi fájdalmas eseményt, amikor Hana újdonsült rendőrként tagja volt annak a rendőri csapatnak, amelyet azért küldtek, hogy erőszakkal vessen véget az őslakosok földjogi tartózkodásának ugyanazon az ősi hegyen, ahol a törzsfőnököt megölték. Ám ami még inkább személyessé, egyben veszélyessé teszi az ügyet, az a brit katonákhoz fűződő leszármazotti kapcsolat, amelyben már Hana családja is az események célpontjává válik. Michael Bennett új-zélandi származású íróként hitelesen érzékeltelti az olvasó számára a maori őslakos nép sokszínű kultúráját, illetve az irántuk táplált, egész történelmüket átható előítéletet. A regény ennélfogva az igazságtalanság és az igazságosság harca, melyeknek összecsapásával kiderül, melyik tud valójában diadalmaskodni.

„Bennett regényében minden benne van: lebilincselő rejtély, összetett és emlékezetes karakterek, valamint időszerű társadalmi és kultúrpolitikai gondolatok. Ne hagyd ki.”

(David Heska Wanbli Weiden, a Winter Counts szerzője)