Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. július 30.
Mindenki különleges valamiért, és te sem vagy „hibás”!

Mindenki különleges valamiért, és te sem vagy „hibás”!

Friss megjelenés

Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, vagyis ADHD. Az egyik leggyakoribb neuropszichiátriai tünetegyüttes, rendellenesség, ami egy egész életen át kíséri az érintetteket. Egy szülő számára ijesztő lehet, amikor gyermekére ilyen jelzőket aggatnak. Az ADHD jelenségét ráadásul rengeteg mítosz és tévhit övezi, ami tovább nehezítheti a hír feldolgozását, a tünetegyüttes kezelését. „Az ADHD-s gyerekek nem olyan okosak, mint egészséges társaik.”; „Ha rendes nevelést kapott volna, most nem lenne ADHD-s!” – Szerencsére ez mind butaság.

Igen, az ADHD-s gyermekek kicsit másképpen látják a világot, mint társaik, és a tünetektől gyakran frusztráltnak, magányosnak vagy tehetetlennek érezhetik magukat. Ez azonban világszerte több millió gyermeket érint, és a témában született sok évtizedes kutatások, valamint szülői és gyermeki tapasztalatok alapján kialakított megfelelő eszközökkel és tudással az ADHD kezelhető, kordában tartható. Kelli Miller könyve, az ADHD-vel boldogan – Munkafüzet gyerekeknek pontosan ehhez nyújt segítséget!

Kelli Miller klinikai szociális munkás, valamint a The Dr. Debra and Therapist Kelli Show házigazdája az amerikai LA Talk Radión. Író, egyben az ország legnagyobb levelezőlistájának („Ask Kelli”) korábbi tanácsadó-szerzője. Jelenleg magánpraxisában pároknak és családoknak segít, csoportterapeutaként pedig egy egészségügyi központban függőkkel és mentális problémákkal küzdőkkel foglalkozik. A munkája mellett Kelli Miller a magánéletében is találkozott az ADHD-vel, hiszen két imádnivaló fiát, Remyt és Londont is a tünetegyüttessel diagnosztizálták. Szakmai tudása és szülői tapasztalatai segítették ahhoz, hogy egy olyan munkafüzetet állítson össze az ADHD-vel küzdő gyerekeknek, ami vidám, élvezetes, azonban mégis segítséget nyújt a különböző élethelyzetekben. Az ADHD-vel boldogan – Munkafüzet gyerekeknek új módszereket kínál az ADHD kezelésére, vidám feladatok segítségével segíti a kis olvasókat, hogy jobban megismerjék önmagukat és a tüneteiket, és magabiztosabbá váljanak a mindennapi életben. Jelmondata: „Válj ADHD-d főnökévé ahelyett, hogy ez az állapot uralkodna rajtad!”

A munkafüzetet többek között az ADHD Magyarország Alapítvány is meleg szívvel ajánlja:

„Szeretettel ajánljuk minden érdeklődőnek, aki szeretné megismerni az ADHD-s gyermekek világát. Könnyebbség és segítség lesz a gyermeknek önmaga megismeréséhez, de legalább ilyen segítség lesz a szülők és pedagógusok számára is az ADHD-s világ felfedezéséhez.

Egy nagyon jól rendszerezett, szuper könyv, munkafüzet, minden benne van, ami fontos lehet, érthető és érdekes. Izgalmas, hogy külön témakörönként és fejezetenként vannak a feladatok. Ha egy nagyobbacska gyermek veszi kezébe és végzi el a rövid, egyértelmű feladatokat, akár személyes naplóként is szolgálhat számára. Ha pedig szülővel együtt dolgozzák fel, kalandos utazásban részesülnek mindannyian. Önismeret gyakorlásához a szülők maguknak is kitölthetik!

Szívesen ajánljuk, és nem csak az ADHD érdeklődőinek. Örök szabály: ami egy ADHD-s gyermeknek jó, az minden gyermeknek jó.” (Hajdu Ágnes szakmai vezető és Cseri D. Bernadett elnök)

ADHD-vel boldogan

ADHD-vel boldogan

Munkafüzet gyerekeknek

Kelli Miller
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Te - és több millió gyerek szerte a világon - többek között a gyakorinak számító ADHD-től, amelynek tünetei miatt talán frusztráltnak, magányosnak vagy tehetetlennek érzed magad. A jó hír az, hogy a megfelelő eszközökkel és tudással az ADHD-d főnökévé válhatsz ahelyett, hogy ez az állapot uralkodna rajtad!