Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. június 26.
Újabb fontos kötet speciális nevelési igényű gyermekek szüleinek

Újabb fontos kötet speciális nevelési igényű gyermekek szüleinek

Könyvajánló

Az autizmussal élő gyermekek célirányos nevelése talán az egyik legnagyobb kihívás, amellyel egy szülő szembenézhet. Az Autizmussal élő gyermekek pozitív szemléletű nevelése innovatív, autizmusspecifikus stratégiarendszert nyújt a szülőknek, s az alkalmazott viselkedéselemzés (ABA) alappilléreinek gyakorlati alkalmazásával a gyermekek pozitív viselkedésmintáit erősíti.

Victoria M. Boone okleveles viselkedéselemző és viselkedésváltoztatási tanácsadó legújabb könyvével nyújt gyakorlati útmutatást az autizmussal élő gyermekek szülei számára. Értekezésének legfőbb célja, hogy a pozitív szemléletű ösztönző nevelésből fakadóan, valamint a szakemberek által tudományosan bizonyított építő jellegű technikák alkalmazásával a gyermekek képesek legyenek lépésről lépésre fejleszteni a szociális és egyéb életkészségeiket.

Bár az autizmus ellen vívott harc emberfeletti, a könyv olyan integrált nevelési módszereket körüljáró pedagógiai utat mutat, amely boldog, teljes élethez vezethet.

Az autizmusspecifikus stratégiarendszer kiindulópontja Victoria M. Boone szerint az alkalmazott viselkedéselemzés (ABA) jól bevált alapelveinek használatában rejlik. Azok segítségével ugyanis olyan sajátos viselkedésváltoztató terv dolgozható ki, mely az egyén erősségein alapszik, és az akadályok leküzdésével, valamint a célok elérésével mérsékelheti a problémás viselkedést, helyette pedig az optimális fejlődés előmozdításával szárnyakat adhat az autizmussal élő gyermekek számára.

Az ABA stratégiái bárki számára könnyen feltárhatók, s a mindennapi kötelezettségek mellé is egyszerűen beiktathatók, így a szülő biztos lehet abban, hogy minden tőle telhetőt megtesz gyermeke egyedülálló fejlődéséért. Az alkalmazott viselkedésmód eljárásai minden gyermek egyedi igényeihez igazodnak, és a komplex viselkedés elvére épülnek.

Legfontosabb elemei a pozitív megerősítés, illetve a negatív visszacsatolás, a szociális készségek gyakorlása, valamint az oktatókkal való megfelelő koordináció.

Mindezen készségfejlesztő technikák élettani példái segítenek megérteni, hogy miként kezelhetők hosszú távon azok a kihívást jelentő helyzetek, amelyekkel a gyermek és a szülő egyaránt szembesül az autizmus világában: egyéni igényeknek megfelelő, eredményes változást előidéző, pozitív fejlődés egyetlen könyv segítségével.

Autizmussal élő gyermekek pozitív szemléletű nevelése
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Autizmussal élő gyermekek pozitív szemléletű nevelése

Victoria Boone MA BCBA
Alexandra Kiadó (A), 2021.
A GYERMEKÜNK SZÜKSÉGLETEIRE ÉS CÉLJAIRA SZABOTT HATÉKONY TECHNIKÁK Az autista gyermek nevelése óriási kihívást jelent a szülő számára. Mivel esetükben a hétköznapi feladatok is komoly nehézséget okoznak, sokszor úgy érezhetjük, hogy nem teszünk meg mindent gyermekünk optimális fejlődéséért.

Victoria M. Boone a viselkedéselemzés, valamint a viselkedésváltoztatás speciális szakértője, egyben az alkalmazott viselkedéselemzéssel foglalkozó Hamilton Center alapítója és klinikai igazgatója. Az okleves tanácsadó elsődleges célja, hogy pácienseinek életminőségét fokozatosan saját magukhoz viszonyítva javítsa, méghozzá rendhagyó, személyre szabott módszerekkel. Szabadidejében ezenkívül az alkalmazott viselkedéselemzés iránt elkötelezett hallgatókkal konzultál, szakmai workshopokat szervez, továbbá szülőknek tart gyakorlati foglalkozásokat.