Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
november 20.
Négy bájos karácsonyi történet, amelyek bearanyozzák az ünnepi készülődést

Négy bájos karácsonyi történet, amelyek bearanyozzák az ünnepi készülődést

Könyvajánló

Kicsik, nagyok, szegények, gazdagok. Teljesen mindegy, milyen nemzetiségről vagy nemről van szó. A karácsony az karácsony, és sokszor a gyerekeknek szóló könyvek ugyanúgy megdobogtatják a felnőttek szívét is. Ha esetleg azon gondolkozol, mi lenne a legjobb karácsonyi ajándék a család apróságai számára, a Szívmelengető karácsonyi történetek mesekönyv a legtökéletesebb választás nyusziról, Mikulásról, hóemberről és cicáról.

img_6019.jpg

Nyuszmók megmenti a karácsonyt. Hát hogyne mentené meg a kis bundás barátunk, ha egyszer ez a kedvenc időszaka az évnek, amikor nyuszi-muszi barátaival bekuckóznak a kis odújukba, és annyi időt tölthetnek együtt, amennyi csak lehetséges. Azonban egy szép téli napon, amikor ártatlanul fát hasogatott Nyuszmók, egyszer csak megpillantja a Mikulást, méghozzá hű barátai, a szarvasok nélkül. A mi kis bundás hősünk azonnal szalad a segélykiáltásra, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítsen piros puttonyos példaképén. Szép dolog a segítség, csakhogy nagyon sok időt tölt a kis nyuszika egyedül az erdő sűrűjében, és ahogy egyre csak bolyong a sok egyforma fa között, kétségessé válik, hazatalál-e idejében.

Nyuszmók megmenti a karácsonyt

Nyuszmók megmenti a karácsonyt

Alexandra Kiadó (A), 2023.10.02.
Szívmelengető karácsonyi történet
Valaki segítségért kiált az erdőben! Még szerencse, hogy Nyuszmóknak ilyen jó a füle. Miután segít a bajbajutotton, hazafelé igyekszik családjához, de… olyan egyforma minden fa az erdőben. Vajon hazatalál időben? Bájos karácsonyi történet, amely bearanyozza az ünnepi készülődést.

Ha már a Mikulásról van szó, Rehova Kata fordításában vehetjük kezünkbe a Hová lett a Mikulás hangja? című mesekönyvet. A könyvet olvasva a gyerekeknek igen csalódottá válhatnak, ha meghallják, hogy a Mikulásnak épp az ünnepek előtt ment el a hangja, és így nem tudja majd a városok felett átrepülve azt kiáltani, hogy „Hohohohóóó!”, miközben szarvasai csak úgy hasítják a szelet. A jól megszokott mondat nélkül teljesen elképzelhetetlen, hogy a karácsony karácsony legyen.

Hová lett a Mikulás hangja?

Hová lett a Mikulás hangja?

Alexandra Kiadó (A), 2022.
Szívmelengető karácsonyi történet
Hová lett a Mikulás hangja? A karácsony előtti napon a Mikulásnak elment a hangja. Micsoda szörnyűség! Ki fogja így azt kiáltani a tetők fölött, hogy hohohóóó? Vajon tud valaki segíteni a helyzeten, vagy az idei karácsony csendesebb lesz a megszokottnál? Kiderül ebből a bájos karácsonyi történetből, amely bearanyozza az ünnepi készülődést.

Fekete cilinder, nyakba kötött sál, kabátjának gombjai gesztenyedarabok, fehér színű, és soha nem fog előled elfutni. Vajon ki lehet az? Bizony-bizony, a hóember. De akkor is hóember lesz, ha elhagyta a répaorrát? A Kivitte el a Hóember orrát? című olvasmányban Csontos Judit fordításában többre is fény derül. A Hóember nagyon szomorú, és egyedül sehogy sem találja répaorrát. Mindenféleképpen szüksége van valakire, aki megkeresi neki, így hosszú felfedező útra indul barátaival.

Ki vitte el Hóember orrát?

Ki vitte el Hóember orrát?

Alexandra Kiadó (A), 2022.
Szívmelengető karácsonyi történet
Hóember egyik reggel arra ébred, hogy nyoma veszett az orrának. Vajon ki lopta el, és miért? Hogy fogja így érezni a karácsony illatait? Hóember útnak indul a barátaival, hogy megtalálják az elveszett répaorrot. Bájos karácsonyi történet, amely bearanyozza az ünnepi készülődést.

Akadnak olyanok is, akik nem szeretik a karácsonyt. Például egy cirmos kiscica, aki a Gusztáv névre hallgat. A szintén Csontos Judit fordításában napvilágot látott A cica, aki nem szerette a karácsonyt felfedi, hogy az ünneppel járó változások nem csak csillogást hoznak, és olykor a lelket is próbára teszik. A kérdés már csak az, a mi kis Gusztávunk hogyan tud mindezzel megbirkózni. Bájos karácsonyi történet, amely bearanyozza az ünnepi készülődést.

A cica, aki nem szerette a karácsonyt

A cica, aki nem szerette a karácsonyt

Krista Izelaar
Alexandra Kiadó (A)
Szívmelengető karácsonyi történet
Gusztáv cica nem szereti az ünnepeket, mert olyankor semmi sem a megszokott. De egy karácsony reggel történik valami, amitől talán megváltozik a véleménye. Vajon sikerül-e megéreznie az ünnep varázsát? Bájos karácsonyi történet, amely bearanyozza az ünnepi készülődést.