Nincs engedélyezve a javascript.
fb_logo_01-1.jpg
Cartaphilus Könyvkiadó
augusztus 25.
Novemberben folytatódik Tracy Wolff felejthetetlen sorozata, a Sóvárgás!

Novemberben folytatódik Tracy Wolff felejthetetlen sorozata, a Sóvárgás!

Előrendelhető újdonság

Tracy Wolffnak, mint a The New York Times és az USA Today bestsellerírójának, sikerült maradandót alkotnia a fantasy világában kiemelkedő figyelemnek örvendő vámpírregénysorozatával. A sorozat szerelmeseinek már nem kell sokat várni a következő rész, a Hadakozás megjelenésére, ami 2023 november 7-ére várható.

Hadakozás

Hadakozás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.11.10.
Sóvárgás
"Ez egyáltalán nem az ő hibája. Ha viszont most megölöm, miközben tehetetlenül hever előttem a földön, az igenis az én hibám lesz. Ezzel a bűnnel pedig nem fogok tudni együtt élni."
A Katmere tanárait és diákjait elrabolták, közeleg a háború.

A Sóvárgás címet viselő első részben a Katmere Akadémia falai között megismerkedhetünk Grace Fosterrel, aki a szülei elvesztése miatt kerül a bentlakásos középiskolába az alakváltók, boszorkányok és vámpírok közé. Az iskolában számos nem hétköznapi dolog található, többek között a furcsa, narancsos színű hűtő, vagy a tömlöc, ami közvetlenül az épület alatt található. Főszereplőnknek minden nehézség ellenére még azzal is meg kell birkóznia a mindennapokban, hogy ő az egyetlen, aki semmilyen természetfeletti erővel sem rendelkezik, így a beilleszkedés még nehezebbnek bizonyul. Ha mindez nem lenne elég, Grace-nek sikerül a váratlan fordulatok középpontjába csöppennie, és ahogyan az lenni szokott, a Katmere legveszélyesebb vámpírjaként ismert Jaxon Vegához is közel kerül. A szívtelen Vegában olyan érzelmeket kelt, hogy a fiú köré épített falat sikerül Grace-nek áttörnie, és a legbensőbb énjét felszínre hozni. Azt azonban senki sem tudja, egészen idáig miért volt Jaxon ennyire távolságtartó. Ezen titkok napvilágra kerülése komoly gondokat okozhat. Egy tőlük sokkal nagyobb erő vonzza a két fiatalt egymáshoz. Vajon a szerelem lenne az? A történetben e ponton Grace arra a megállapításra jut, hogy ő mint egyfajta halálos játszma csalija került ebbe az iskolába. Az izgalmas kalandok mellett a történetet az LMBTQ-tartalom még emberibbé és érdekesebbé teszi.

Sóvárgás

Sóvárgás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.10.01.
Sóvárgás
A világtól elzárt Katmere Akadémia nem mondható átlagos középiskolának. Az exkluzív bentlakásos iskola folyosóit alakváltók, boszorkányok és vámpírok járják, a szülei tragikus halála után idekerülő Grace pedig egyetlen dolgot tud biztosan: egyedüli halandóként egyáltalán nem tartozik ide.

„A Sóvárgás olyan, mintha az Alkonyat szellemes és szofisztikált feministává nőtt volna fel, egy csipetnyi szórakoztatással és szexuális vonzalommal.”

A sorozat második része a Vonzódás címet viseli. Hónapok teltek el, Grace-nek még sincs fogalma arról, hogyan vagy mivel teltek azok a bizonyos emlék nélküli hónapok. Az eddigi megpróbáltatásokat újabbak követik, és még inkább életbe vágó, hogy rájöjjön, ki ő, és mi a feladata. Az első részből megismert szereplők közül felbukkan a bosszúszomjas Hudson, akinek lefőbb motivációja, hogy Grace-t és Jaxont szétválassza. A fordulatok nem merülnek ki ennyiben, mert egy soha nem látott hatalmas erő megpróbálja magával ragadni Grace-t.

Vonzódás

Vonzódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó
Sóvárgás
Mi történhetett azokban a hónapokban, amelyekből Grace szinte semmire sem emlékszik? Életbe vágó lenne összeraknia a hiányzó időszak eseményeit, és megtudnia, pontosan ki és mi ő, hiszen visszatérése után minden oldalról ellenségek fenyegetik a Katmare Akadémián.

„…ez a könyv emlékeztet arra, miért szeretek olvasni. Annyira lekötött a történet, és olyan szórakoztató volt!!”

A sorozat harmadik részeként látott napvilágot a Vívódás. Mire Grace minden őt érő viszontagsággal magát nem kímélve szembeszáll, már az idegösszeomlás szélére kerül. Hiába szeretne átlagos tinédzser lenni, egy természetfeletti világban ez képtelenség. Már nem a gimnázium sikeres befejezése és az érettségi a legnagyobb stressz az életében, mind inkább a túlélés a sok szörny közepette, akik rá vadásznak. Jaxonra sem számíthat ez idő alatt, mert távolságtartóbb, mint valaha annak ellenére, hogy korábban Grace kedvéért még a csillagokat is képes lett volna lehozni. Hudson, mint a szerelmi háromszög harmadik tagja, akinek a kezéhez nem mellesleg százak, sőt ezrek vére tapad, és elérte, hogy Grace ellen körözést adtak ki, aminek eredményeként életfogytiglani börtönbüntetés és megtörhetetlen átok sújthatja. Az már csak hab a tortán, hogy nagy viták eredményeképpen meg fogják koronázni főszereplőnket, melynek komoly előkészületei vannak. Cyrus, a vámpírkirály a legnagyobb ellenzője ennek, és minden erejével azon ügyködik, hogy ne következzen be a koronázás. A Jaxon korábbi nevelőjeként ismert ősöreg Vérontó egy rég eltűnt ereklye felderítését bízta Grace-re, akinek barátai is segédkeznek a kalandban.

A korábban főiskolai irodalomprofesszorként ismert írónő arról is gondoskodott, hogy a szereplők gárdáját időről időre új karakterekkel színesítse. Egyáltalán lehetséges ennyi mindent rendben tartani, vagy csak Grace teljes lelki békéjének feláldozásával?

Vívódás

Vívódás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
Sóvárgás
Grace az összeomlás szélén áll. Egyetlen vágya, hogy nyugodtan befejezhesse a középiskolát, erre azonban szinte semmi esélye sincs, mivel a paranormális világ fele rá vadászik.

„Ez egy nagy köteg fájdalom, szomorúság, boldogság és sérelem volt egy könyvbe láncolva.”

A legújabb részben, a Hadakozásban sem fogunk csalódni! Addig is egy kis ízelítő, hogy miért érdemes előrendelni a könyvet. A harmadik könyv csatáiból senki sem jött ki sértetlenül, és a szereplőkben is megváltozott valami. Flint az egész világot ellenségének érzi, Jaxon teljesen kifordult magából, és Hudson távolságtartása sem megszokott. A legnagyobb meglepetést mégis Macy viselkedése okozza. Grace-nek újra és újra le kell győznie félelmeit, ha meg szeretné tudni, ki az igazi szörnyeteg közöttük. A helyzet egyre jobban közelít a háborúhoz, amihez összetartó hadseregre van szükség. Egy egész hadsereget összekovácsolni, a saját családi hátterét felderíteni és önmagát is egyben tartani: Grace-nek nincs egyszerű feladata!
Ha már az összes 600–900 oldalas kötetet elolvastuk, a későbbiekben a Universal által készített filmadaptációt is megtekinthetjük.

 

Mindenféleképpen meg kell említeni, hogy a könyvben számtalanszor megjelenik a pánikroham, a halál, az érzelmi és fizikai bántalmazás motívuma, melyek egyesek számára felkavaróak lehetnek!