Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
február 25.
Online bárki megnézheti Charles Dickens könyveinek eredeti illusztrációit

Online bárki megnézheti Charles Dickens könyveinek eredeti illusztrációit

A könyves világ hírei

Charles Dickens a viktoriánus kor egyik legnagyobb írója; művei hatalmas népszerűségnek örvendtek, a kritikusok és a tudósok irodalmi zseniként tartották számon. Alkotásaiban sokkal inkább a hangulatok, a környezet és a karakterek kapnak hangsúlyt, mint maguk a cselekmények.

Szinte rögtön a pályafutása elején érdekes feladattal bízták meg: leírásokat fogalmazni Robert Seymour vidám rajzai alá, majd azokat regénnyé összefűzni.

Dickens ugyan nem értett a rajzok témájául szolgáló cockney sportélethez, ám íráshoz való tehetségét ékesen bizonyította a szövegeket Pickwick történetek cím alatt egybeszerkesztett könyv nagy sikere.

A klasszikus polgári Anglia torzképét mutatja be, amelyben fura alakokkal és fura helyzetekkel találja szemben magát az olvasó. Többek között színházi előadás, vicckönyv és kalózmásolat készült a regényből.

Az elismerést azonban nem Seymour zsebelte be, mivel ő a sorozat elején öngyilkosságot követett el. A munkát Hablot Knight Browne, avagy Phiz fejezte be, aki a munkafolyamat során szoros barátságot kötött Dickensszel; majdnem mindegyik regényét ő illusztrálta.

A Charles Dickens Illustrated Gallery egy új projekt, amelynek köszönhetően bárki számára hozzáférhetőek Phiz Dickens számára készített illusztrációi. A virtuális galériában megtalálhatóak többek között a Karácsonyi éneket és a Szép reményeket teljessé tevő rajzok is.

Szép remények

Szép remények

Charles Dickens
Európa Könyvkiadó, 2022.11.08.
„Mit tudom én, miért őrizgettem szép reményeim széltépte köntösének utolsó foszlányát! De mondd, ki ezt olvasod, miért mented te is veszett fejsze nyelét, miért kapaszkodol kétségbeesetten a tegnapba, a múlt hétbe, a tavalyba?”
Charles Dickens emberismerete, kor- és karakterábrázolása, valamint humora kimagasló a világirodalomban.