Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. augusztus 29.
Robert Downey Jr. is szerepet kap A szimpatizáns tévéadaptációjában

Robert Downey Jr. is szerepet kap A szimpatizáns tévéadaptációjában

Megfilmesítés

Tavasszal röppent fel a hír, hogy sorozatot készítenek Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas debütáló regényéből A szimpatizánsból. A kultúrákon átívelő történet egy francia–vietnami származású egykori kommunista kém küzdelmeit mutatja be a vietnami háború végnapjai, majd az ezt követő amerikai száműzetése során – mindezt meglepő humorral fűszerezve. Mély együttérzéssel beszél a háború embertelenségéről és a hazájuktól elszakadt bevándorlók identitásválságáról, miközben erőteljesen mesél szerelemről és barátságról – vagyis kíméletlenül szembesíti az olvasót korunk talán legfontosabb társadalmi problémáival.

Nem meglepő tehát, hogy A szimpatizánst sokan a háborús fikció új klasszikusaként emlegetik Kafka és Orwell művei mellett.

A szimpatizáns
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

A szimpatizáns

Viet Thanh Nguyen
Alexandra Kiadó (A)
Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas regénye nem véletlenül aratott világszerte elsöprő sikert. Graham Greene-t idéző lenyűgöző prózája mély együttérzéssel beszél a háború embertelenségéről és a hazájuktól elszakadt bevándorlók identitásválságáról, ugyanakkor megsemmisítő humorral tárja fel Kelet és Nyugat ambivalens kapcsolatát.

A kémtörténet megfilmesítési jogait a A24 produkciós iroda szerezte meg, és rövid időn belül szerződtették Park Chan-wook dél-koreai filmrendezőt is. Most pedig újabb izgalmas részletek derültek ki: többek közt az HBO is csatlakozott a feldolgozást jegyzők közé.

És ha ez még nem lenne elegendő biztosíték a magas minőséghez – gondoljunk csak az olyan nagy sikerű HBO saját gyártású sorozataira, mint A trónok harca, a Hatalmas kis hazugságok vagy a szintén az A24-gyel közösen készített Eufória – egy A-listás sztár is csatlakozott a szereplőgárdához: a BAFTA- és háromszoros Golden Globe-díjas Robert Downey Jr.

Az egykori Vasember az amerikai oldalon állítólag több mellékszerepben is feltűnik majd: játszik feltörekvő kongresszusi képviselőt, a CIA munkatársát és hollywoodi filmrendezőt is. És ha ez még nem lenne elég, produceri feladatokat is vállalt a feldolgozásban.

„Egy kreatív produceri kalandra számítok – és egy igazán ösztönző feladatra, hogy eljátsszam ezeket az összetett mellékszerepeket – nyilatkozta Robert Downey Jr. – Pontosan ilyen kihívásra vágytam, és úgy gondolom, kivételes nézői élményt nyújtunk majd a közönségünknek.”

A főszereplő és a vietnami oldal más szereplőinek felkutatása még javában folyik, forgatási helyszínnek Los Angelest és Vietnamot tűzték ki.