Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. augusztus 6.
Stephen King és a horror lélektana - előadás

Stephen King és a horror lélektana - előadás

Egy közel 50 évet felölelő irodalmi pályafutás, több mint 50 kötet, és több mint 400 millió eladott példány világszerte, mely szerzőjét a popkultúra legolvasottabb szerzőjévé és a világ leghíresebb horrorírójává tette. Amikor arról beszélünk, horror, sokaknak elfuserált, puhakötésű ponyvák ugranak be, holott a horror már rég túlhaladt saját árnyékán, műfaji betetőzését épp a Mesterként emlegetett King művészete hozta el, aki szépirodalmat meghazudtoló aprólékos történetvezetéssel, karakterábrázolással és világépítéssel rajzolta fel műveit.

Vajon mely lélektani elemek mozgatják King művészetét és a horror műfaját? Miért szeretünk megijedni, miért vonzódunk a félelmet kiváltó művészeti termékekhez? Mit tett hozzá King az irodalomhoz, és milyen pszichológiai motívumok mentén elemezhetőek saját művei? Alkoholizmus, drogfüggőség, önbecsülési zavarok, gyermekkori traumák feldolgozása, a gyász megjelenése, vagy épp a hit lélektani kérdései? Mind-mind ott lapul King regényeinek sorai közt.

Lázár Gergely az a szakember, aki szentül hiszi, hogy a pszichológia tanai és megoldásai sokkal olajozottabban juttathatók el az átlagemberhez, ha zenei, filmművészeti, vagy irodalmi elemzések köntösébe csomagoljuk. Ahogy tette azt korábban is a Star Wars univerzum pszichológiája című előadáson is, Gergely ezúttal is a lélektan oldaláról közelíti majd meg King és a horror művészetét, beszélgetőpartnere ezúttal Kovács Krisztián, az ectopolis.hu főszerkesztője lesz, aki 12 éves kora óta King egyik legnagyobb rajongója.

Az Európa Könyvkiadó jóvoltából a beszélgetésen mutatkozik be először Stephen King legújabb műve, A kívülálló című regény is, melyet a helyszínen kedvezményesen vásárolhatnak meg az érdeklődők!

A szeptember 11-ei előadásról további információkat az esemény Facebook oldalán találtok: https://www.facebook.com/events/493114418113918/

Jegyek kaphatóak a Ticketportal országos hálózatában az alábbi linkre kattintva: https://www.ticketportal.hu/event/Stephen-King-es-a-horror-lelektana?idp=463361

A kívülálló

A kívülálló

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2019.09.09.
A Mr. Mercedes - Aki kapja, marja - Agykontroll trilógia után Stephen King - vagy ahogy rajongói világszerte emlegetik: a Mester - ismét egy hátborzongató thrillerrel hozza rá olvasóira az álmatlanságot. Az oklahomai kisváros, Flint City egyik parkjában brutálisan megerőszakolt, meggyilkolt és megcsonkított holttestre bukkannak.