Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
június 13.
Stephen King legújabb művéből sorozatadaptáció készül

Stephen King legújabb művéből sorozatadaptáció készül

A külföldi híresztelések szerint a Holly a filmvásznon is életre kel

Megfilmesítés

Stephen King szabályos multiverzumot épített fel regényeivel az évek alatt. Visszatérően jelennek meg szereplői különböző, egyébként nem összefüggő történetekben, ilyen köztük a sokak által kedvelt Holly Gibney is, a sok szempontból problematikus, mégis lenyűgözően tehetséges nyomozó, aki feltűnt már többek között a Bill Hodges-trilógiában (Mr. Mercedes; Aki kapja, marja; Agykontroll), A kívülálló című regényben és a Minél véresebb című kisregényben is.

Holly először Hodges nyomozó segítőjeként lépett elő, idén pedig a nemrég megjelent regény főhőseként találkozhattak vele az olvasók. Holly egy OCD-s és kisebbségi komplexusos karakter, akinek gyengeségeit kompenzálja abszolút lángelméje és megfigyelőképessége, amivel a rejtélyek elé áll.

Holly izgalmas története azonban nem ért véget a saját regénnyel, a népszerű karakter izgalmas története sorozat formájában szövődik tovább. A félénk segédből találékony és megedződött magándetektívvé formálódó alak immár nem csak mellékszereplőként lesz látható, főszereplőként követhetjük, ahogy a rejtélyek mögé ássa magát.

Holly a róla elnevezett regényben anyját gyászolva próbálja felderíteni egy rejtélyes eltűnés körülményeit a koronavírus-járvány nehézségei közepette. Sorozatában pedig tovább szövődnek vérfagyasztó kalandjai tele veszéllyel és talánnyal.

Azoknak pedig, akik nemcsak olvasni szeretik a Mester történeteit, hanem a mozivásznon is szívesen találkoznak velük, jó hír, hogy Holly sorozata Jack Bender rendezésében filmes adaptációt kap, legalábbis ezt az infómorzsát ejtette el a rendező egy chicagói filmfesztiválon, amikor azt kérdezték tőle, tervezi-e további Stephen King-regények megfilmesítését. Bender számára ez nem újdonság, ő ugyanis a rendezője a King Mr. Mercedeséből készült minisorozatnak, és közreműködött a Kiút, A búra alatt és A kívülálló filmadaptációinak munkálataiban is.

Sajnos nem a közeljövőben élvezhetjük a Holly filmváltozatát, de amíg várakozunk, kezdődhet a spekuláció. Vajon ezúttal ki fogja megformálni a címszereplő karakterét? Holly ugyanis feltűnt már két filmben is Justine Lupe (Utódlás) majd pedig Cynthia Erivo (Bíborszín, Nyughatatlan özvegyek) megformálásában. A rajongók többsége Justine Lupe visszatérésének örülne jobban, mert az ő alakítása áll közelebb a könyv szereplőjéhez, valamint az ő hangja hallható a Holly hangoskönyvváltozatában is.

Kezdődhet tehát a várakozás, de így legalább lesz ideje annak is csatlakozni Holly Gibney rajongói közé, aki eddig még nem ismerte őt!

Holly
Kiadóvezetőnk kedvence

Holly

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2024.04.30.
Stephen King egyik legellenállhatatlanabb és zseniálisan találékony szereplője, Holly Gibney ebben a lebilincselő regényben tér vissza megoldani azt a hajmeresztő rejtélyt, amely a város lakóinak eltűnése mögött áll.
Fordította: Neset Adrienn