Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. április 19.
Stephen King történetmesélése a Michelle McNamara-féle true crime feszültségével ötvözve

Stephen King történetmesélése a Michelle McNamara-féle true crime feszültségével ötvözve

Könyvajánló

„Teljesen új szintre emeli a hátborzongató történetet… Egy visszafogott true crime krimi, amely ötvözi az akciót, a bizonytalanságot, miközben impozáns tempót diktál. Metafikcióként kiemelkedik, ahogyan a valósághoz való közelsége fokozza a nyugtalanságot, ugyanakkor kellő mennyiségű önreflexióval átitatott; őszinte, érzelmes kapcsolatot alakít ki olvasójával. Az eredmény megdöbbentően eredeti.” - Booklist

A Suba Csaba által vezetett KönyVelem oldal és könyvklub minden hónapra választ egy közös olvasmányt, amelyet a hónap végén közösen meg is beszélnek. Februárban a Stephen Kinggel is közösen dolgozó Richard Chizmar A rémkirály nyomában című könyve mellett döntöttek, és YouTube élő adásban vitatták meg a félezer nézővel közösen – visszanézhető a KönyVelem csatornáján.

„Egy jól kitalált, remekül megszerkesztett, olvasmányos, hangulatos krimi, amely során végigkövethetjük egy kisváros életének sötét időszakát. Imádtam a mű dokumentarista stílusát, a fotóillusztrációkat, és a közös nyomozás nyújtotta élményt.” - KönyVelem

A regény főszereplője Richard Chizmar, a frissen diplomázott újságíró, aki visszatér marylandi szülővárosába jegyese javaslatára, hogy karrierjének beindítására fókuszálhasson. Azonban nagyon hamar kiderül, hogy az eltervezett nyugodt hónapokról le kell mondania, ugyanis a kisváros békés hétköznapjait egy kegyetlen sorozatgyilkos bolygatja meg. 1988 nyarán korábban eltűnt fiatal lányok holttestét találják meg megcsonkítva. Ugyan az FBI nyomozói biztosak benne, hogy a tettes, akit keresnek, hús-vér ember, és elképzelhető, hogy a város lakói is jól ismerik, de a környéken az a szóbeszéd is terjedni kezd, miszerint lehet, hogy nem ember, hanem egy másvilági lény tartja rettegésben az egykor barátságos közösséget. A hazatérő frissen végzett egyetemistának mindez talán nem is jön olyan rosszul, hiszen régi vágya, hogy egy saját horror- és krimimagazint indítson el. Az események hatására elkezdi saját beszámolóit megírni a történtekről, pedig ekkor még nem is sejti, hogy ez egy olyan lidércnyomás, amely még évekkel később is kísérteni fogja. Csatlakozik a környék lakosaiból szerveződő figyelőcsapathoz, akik igyekeznek minél előbb rátalálni a sorozatgyilkosra, aki megkeseríti városuk életét. Az olvasó egyszerre nyer betekintést a saját szárnyait bontogató Chizmar életébe, és ismerhet meg egy kisvárosi lakóközösséget, annak minden titkával.

Chizmar stílusa egyszerre emlékeztetheti az olvasókat Michelle McNamara Eltűnök a sötétben című alkotására, és a tőle megszokott true crime történetek feszültségére, valamint Stephen King történetmesélésére, miközben egy ijesztő, jól felépített és lebilincselő krimi bontakozik ki Chizmar regényvilágában.

A rémkirály nyomában

A rémkirály nyomában

Richard Chizmar
Európa Könyvkiadó, 2022.10.26.
1988 nyarán eltűnt lányok megcsonkított holttestére bukkannak egy marylandi kisvárosban. A bizonyítékok alapján kiderül, hogy a csendes környéket egy kegyetlen sorozatgyilkos tartja rettegésben. Hamarosan elterjed a szóbeszéd, miszerint a helyi tinédzser lányokra leselkedő ragadozó nem is egészen evilági lény.

„A rémkirály nyomában magával ragadott a mélybe, és élve elásott. Ötvözi a krimit a sötét képzelettel, Chizmar valami teljesen egyedit és ijesztőt kínál.” - Andrew Pyper, a The Residence szerzője

Richard Chizmar többszörös fantasydíjas szerző, emellett négy International Horror Guild-díjat nyert, valamint a HWA’s Board of Trustees elismeréssel is büszkélkedhet. Stephen King alkotótársa; közösen jegyzett regényük a Gwendy és a varázsdoboz, amely szintén az Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg. A folytatását, a Gwendy és a bűvös tollat már Chizmar önállóan írta meg, s az első résszel együtt szinte rendszeresen szerepel a bestsellerlistákon.

Gwendy és a varázsdoboz

Gwendy és a varázsdoboz

Richard Chizmar, Stephen King
Európa Könyvkiadó
A maine-i Castle Rock furcsa események és szokatlan látogatók szemtanúja volt az évek során, de van egy történet, amelyet soha nem mondtak el… eddig.
Gwendy és a bűvös toll
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Gwendy és a bűvös toll

Richard Chizmar
Európa Könyvkiadó
A téli vihar nyomában a gonosz újra betör Castle Rock kisvárosába. Norris Ridgewick seriff és csapata két eltűnt lányt keres kétségbeesetten, de egyre fogy az idő, és egyre bizonytalanabb, hogy élve találják-e meg őket.