Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. május 7.
Szakadj el a valóságtól!

Szakadj el a valóságtól!

Könyvajánló

Ezekben a nehéz, emberpróbáló hetekben mindenkinek szüksége van arra, hogy egy kicsit el tudjon menekülni a valóságtól. Az irodalom rengeteg lehetőséget ad számunkra, hogy olyan világokat tárjunk fel és ismerjünk meg, amelyekben teljesen el tudunk merülni, így kiszakadva a hétköznapok súlyos és nyomasztó egyhangúságából. Kalandokra hív, csatákat vívhatunk a gonosz ellen, miközben olyan csodálatos tájakon barangolhatunk, mint Középfölde vagy épp a Hét Királyság.

Most néhány olyan könyvet ajánlunk, amelyek ehhez a kalandozáshoz segíthetnek.

1. Daniell Teller: És boldogan éltek…

Mindenki ismeri Hamupipőke történetét, kegyetlen sorsát, melyet mostohája és mostohahúgai miatt kellett elszenvednie. Aztán megismerte a hercegét, és boldogan éltek, míg meg nem haltak. Vagy mégsem így volt? Talán a mesét rosszul mondták? Ebben a kötetben megismerhetjük a gonosz mostohát, aki talán nem is volt gonosz, és megismerhetünk egy Hamupipőkét, aki talán nem is volt olyan kedves, mint hittük. Hiszen a történelmet mindig a győztesek írják, vagy mégsem?

Ebben a nagyszerű és a humort sem nélkülöző kötetben mindenre fény derül. Legalábbis arra biztosan, hogy a gonosz mostoha hogyan élte meg ugyanazt a történetet.

És boldogan éltek...
Moobius október karácsony

És boldogan éltek...

Danielle Teller
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Mindnyájan ismerjük Hamupipőke történetét… vagy mégsem? Miközben az egész királyság a Hamupipőke hercegnő kegyetlen neveltetéséről szóló mendemondákról beszél, mostohaanyja, Agnes, aki maga is túlontúl jól ismeri a nélkülözést, magányában feljegyzi az igaz történetet…

2. George R. R. Martin: Trónok harca

A legjobb időszak, hogy nekiálljunk a világ egyik legvaskosabb köteteiből álló regénysorozatnak.


Martin írói stílusa bár sötét, de magával ragadó, és azonnal beszippant. Mi is ott érezzük magunkat a Hét Királyságban, Deresben és Királyvárban vagy épp a falon az Éjjeli Őrség mellett. A gonosz, a gonoszabb és a jó harca. Az intrikák, a család és a hűség olyan megpróbáltatás elé állítja a szereplőket, amikkel meg kell küzdeniük nemcsak másokkal, de magukkal szemben is. Ha hosszú időre el akarsz szakadni a valóságtól, tökéletes választás.

Trónok harca

Trónok harca

A tűz és jég dala I.

Újszerű antikvár könyv
George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2017.
A Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé. Ebben a világban azonban nem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel.

3. Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve

A modern kori Angliában boszorkányok és vámpírok csendesen és megbújva élnek egymás mellett. Persze csak addig, míg egy rég feledésbe merült könyv elő nem kerül. Ekkor megkezdődik a harc a természetfeletti lények között. Egy tiltott szerelem, egy 1500 éves vámpír és egy zabolátlan erejű boszorkány kalandjai, amelyek történelmi korokon is átívelnek.

A boszorkányok elveszett könyve

A boszorkányok elveszett könyve

A Mindenszentek-trilógia első kötete

Deborah Harkness
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.
Carta Light
Deborah Harkness első regényét 34 országban adták ki, mindenhol igazi sikerkönyv lett. A boszorkányok elveszett könyve egy ezerötszáz éves vámpír és egy elveszett könyv nyomába eredő boszorkány szellemének története.

4. Christopher Paolini: ERAGON - Sárkánylovas

A nemrég az Európa Könyvkiadó jóvoltából csodálatos új köntösben megjelent tetralógia a fiatalokat és a felnőtteket egyaránt magával ragadja a sárkányok világába, és örökre foglyul ejti.

Az árván maradt alig tizenöt éves fiú, akit a nagybátyja nevel, egy nap egy csiszolt kék követ talál, amiről kiderül, hogy sárkánytojás. Eragon élete ekkor teljesen megváltozik, a sárkányok rendjébe emelkedik, és kalandok sora veszi kezdetét.

ERAGON - Sárkánylovas

ERAGON - Sárkánylovas

Christopher Paolini
Európa Könyvkiadó, 2019.10.31.
Örökség-ciklus
2003 őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta is töretlenül rajonganak az olvasók, azóta már sikeres film is született belőle.
Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban.

5. Fonda Lee: Jáde város

A jádekő a Kekon szigetek lakóinak legfontosabb értéke. Két család harcát követhetjük végig, akik a kő feletti hatalmat szeretnék magukévá tenni. A klánok harca egy Keresztapa-történet is lehetne. A jádekő a harcosokat, személyiségüktől függően, különféle erőkkel ruházza fel. Egy epikus és egyedi gengszterfantázia a régi vágású fantasyk köntösében, melyből nem marad ki a hűség és az árulás sem.

Jáde város
Moobius október karácsony

Jáde város

Zöldcsont-saga I.

Fonda Lee
Európa Könyvkiadó, 2020.04.08.
Zöldcsont-saga
A jáde Kekon szigetének éltető eleme. Mindig is bányászták, adták-vették, csiszolták, lopták, öltek érte - de évszázadokon át csakis az olyan tiszteletre méltó Zöldcsont harcosok viselhették, mint a Kaul család tagjai, akik különleges adottságaik révén, a mágikus zöld kő erejét használva védelmezték a szigetet az idegen megszállóktól.