Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
február 27.
Szereted az izgalmakat? Ezeket a Stephen King-regényeket semmiképp ne hagyd ki!

Szereted az izgalmakat? Ezeket a Stephen King-regényeket semmiképp ne hagyd ki!

Előrendelhető újdonság

Stephen King nevét valószínűleg mindenki hallotta már, hiszen kétségtelenül ő korunk egyik legolvasottabb szerzője. Ő a horror és a thriller műfajok koronázatlan királya, műveit több mint negyven nyelvre lefordították, és világszerte több mint 400 millió példányt adtak el belőlük. Könyvei népszerűségéről a művekből készült filmadaptációk is tanúbizonyságot tesznek. Legelsőként kiadott regényét, a Carrie-t két évvel később filmvászonra is vitték, és a siker elsöprő volt. A híresebb feldolgozások között szerepel még többek között a Ragyogás, A remény rabjai és az Az, amelynek 2017-es adaptációja kétségtelenül a horrorrajongók egyik kedvence.

Stephen King művei több szempontból is kiemelkedőek a műfajban. Történetei kreatívak, a stílusa közvetlen. A leírások életszerűek és groteszkek, pont, amilyennek egy jó horrorsztorinak lennie kell, az olvasónak feláll a hátán a szőr. Érdekesség, hogy regényei általában kapcsolódnak egymáshoz, egy állandó helyszín vagy visszatérő karakterek révén.

Nem csoda, hogy mára már emberek milliói olvasnak tőle, és mind a mai napig jelennek meg regényei. Legújabb sikerregénye, a Holly 2023 szeptemberében jelent meg angol nyelven, és pár hónap múlva magyar nyelven is elérhető lesz a könyvesboltok polcain. Webshopunkban már előrendelhető a könyv 30%-os kedvezménnyel.

Ha izgalmakra és rettegésre vágysz, a Holly egy kihagyhatatlan darab. A regényre való ráhangolódás részeként, vagy ha csak szimplán valami vérpezsdítőre vágysz, érdemes lehet elolvasni Stephen King néhány korábbi művét is, ezekből hoztunk most el egy vérfagyasztóan jó válogatást.

Holly

A várva várt Stephen King-regény, amely 2023 szeptemberében jelent meg eredeti kiadásban. A könyv főszereplője Holly Gibney, aki már szerepelt korábbi Stephen King-művekben, és most végre saját történetet kapott.

Holly egy fiatal lány, Bonnie Dahl eltűnése után kezd el nyomozni. A nyomok egy idős házaspárhoz vezetnek, akik nyugdíjas éveiket töltik sikeres egyetemi pályafutásukat követően. Azonban a házuk alagsorában szörnyű titkokat rejtegetnek. A titkoknak közük lehet Bonnie eltűnéséhez, de azok feltárásához először a nyugdíjazott professzorokkal kell szembenézni, akik kellően türelmesek és kegyetlenek, a gondolkodásuk pedig ijesztően eltorzult.

Újabb lidérces regény Stephen King tollából, amely a borzalmak ellenére igenis valószerű, olyan problémák tűnnek fel benne, mint például a Covid. Ezek még kísértetiesebbé teszik a regényt, megalapozva az olvasói élményt.

Holly
Kiadóvezetőnk kedvence

Holly

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2024.04.30.
Stephen King egyik legellenállhatatlanabb és zseniálisan találékony szereplője, Holly Gibney ebben a lebilincselő regényben tér vissza megoldani azt a hajmeresztő rejtélyt, amely a város lakóinak eltűnése mögött áll.
Fordította: Neset Adrienn

Éjszakai műszak

Novellásgyűjtemény, amely húsz darab hátborzongató történetet foglal magába. A novellák életre keltik az egész életünket végigkísérő félelmeinket – és a könyv elolvasása után még újabbakkal gyarapodunk. Stephen King művében még a legártalmatlanabbnak (és legrandomabbnak) tűnő dolgok is a rémálmaink legádázabb szereplőivé válnak, legyen szó egy kukoricásról vagy egy párkányról. Félelmetes, fordulatos, és semmiképp sem hétköznapi.

A kötetből több novellát is megfilmesítettek, mint a címadó Éjszakai műszakot, vagy a nemrég új adaptációban feldolgozott A mumust.

Éjszakai műszak

Éjszakai műszak

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2020.08.15.
„…nem tudok úgy elaludni, hogy a lábam kilóg a takaró alól. Mert ha egyszer egy hideg kéz kinyúlna az ágy alól és megragadná a bokámat…” – írja Stephen King e húsz kiváló elbeszélést tartalmazó kötet előszavában.
A félelem – hiába is tagadnánk – mindannyiunk életében jelen van. Emlékezzünk csak vissza gyerekkori mumusainkra, nyomasztó álmainkra, felnőttkori szorongásainkra.

Tündérmese

Stephen King ezen regénye kicsit kilóg a sorból. A Tündérmese hajmeresztő fantasy, amely egy varázslatos világba kalauzol el bennünket, amelyet egy sötét és gonosz erő ural. A történet főszereplője a fiatal Charlie Reade, akinek az élete nem fenékig tejfel. Édesanyja halála után a fiú a lassan alkoholistává váló apjával marad, és kénytelen megtanulni magáról gondoskodni. Egy napon Charlie találkozik Radarral, aki az idős Howard Bowditch négylábú barátja. A fiú lassan közelebb kerül a remeteként élő férfihoz és a kutyájához, azonban egy napon Bowditch váratlanul meghal. Nemcsak a teljes vagyonát hagyja Charlie-ra, hanem egy rejtélyes magnókazettát is, valamint egy titkot egy titokzatos másik világról.

Inkább rémtörténet, mintsem tündérmese, és ugyan nem King megszokott horrorsztorija, mégis van olyan hátborzongató és magával ragadó.

Tündérmese

Tündérmese

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2023.09.20.
A legendás történetmondó, Stephen King képzelete legmélyebb kútjába merül alá ebben a varázslatos regényben. A Tündérmese kiválóan ötvözi Óz Smaragdvárosát a Grimm fivérek meséivel és az üveghegyen túl is rettegve hallgatott gótikus rémtörténetekkel. Lenyűgöző esti mese Stephen King jól ismert szórakoztató és félelmetes stílusában.

Carrie

Történet egy lányról, akit nemcsak diáktársai terrorizálnak, de még megrögzötten vallásos édesanyja is. Carrie White nem egy átlagos tizenéves lány. A telekinetikus képességekkel rendelkező Carrie megelégeli az őt ért sérelmeket, és drasztikus lépésre szánja el magát. Úgy dönt, a képessége segítségével elégtételt vesz mindenkin, aki őt bántotta. Erre pedig tökéletes alkalom a közelgő érettségi bál. A Carrie vérfagyasztó történetének sikerére jó néhány filmrendező is felkapta a fejét, és a megjelenés óta több filmadaptáció is született belőle. Aki még nem olvasta esetleg a könyvet, annak mindenképpen érdemes megfontolnia, hiszen a nyomtatott mű sokkal részletgazdagabb, és van olyan izgalmas (ha nem izgalmasabb), mint bármelyik adaptáció.

Carrie

Carrie

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.04.26.
A chamberlaini gimnáziumban közeleg az érettségi. A tizenhat éves, esetlen Carrie White-ot nemcsak bigottan vallásos anyja terrorizálja, hanem diáktársai - főként a lányok - gúnyolódásának is állandó céltáblája. Egy különösen megalázó esemény után a főkolomposokat megbüntetik, Carrie-ben pedig nőttön-nő az indulat, elégtételt akar venni az őt ért sérelmekért.

Minél véresebb

A könyvben négy kisregény található, amelyek hangulatban és témában teljesen eltérnek egymástól, mégis közös tulajdonságuk, hogy rémségesek, és mindegyik egy-egy megmagyarázhatatlan eseményt mesél el. A történetekben a modern technológia fontos szerepet játszik, amely elsőre furcsa lehet egy Stephen King-mű esetében, de hamar kiderül, hogyan is kaphat szerepet egy iPhone vagy az internet egy horrortörténetben. A rövid regényekben visszatérő szereplőkkel is találkozhatunk King korábbi műveiből. A címadó kisregényt egyenesen érdemes a Bill Hodges-trilógia és A kívülálló után olvasni, hogy megkíméljük magunkat a spoilertől.

Minél véresebb

Minél véresebb

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.04.30.
Stephen King legújabb kötetében ezúttal négy lenyűgöző kisregény kapott helyet. A Mr. Harrigan telefonja a fiatal Craig és a magának való, idős Mr. Harrigan barátságát meséli el. Miután a fiú elveszti és eltemeti öreg mentorát, különös üzenetek érkeznek a telefonjára, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.

AZ 1-2.

Talán nem kell sokaknak bemutatni az egyik leghátborzongatóbb Stephen King-művet, amely a filmvásznon is hatalmas sikereket ért el, és amelynek elolvasása után garantáltak a rémálmok piros hajú, vérengző bohócok főszereplésével. Az Az a maga groteszk módján mesél a nagybetűs életről, szegénységről, barátságról, gyerekkorról, hét fiatal gyerkőcről, akik maguk szállnak szembe a kisvárosukat rettegésben tartó pokoli lénnyel. Az Az a város alatt meghúzódó csatornákban rejtőzködik, és ahol felbukkan, ott nem hagy mást hátra, mint rémületet, pánikot és egy csomó hullát.

A könyvet mindenki csak saját felelősségre olvassa, hiszen az egész történet olyan, mint egy rossz rémálom, a jéghideg verejték végigfut az ember hátán olvasás közben. És ha eddig nem féltél a bohócoktól, akkor van egy rossz hírünk…

AZ 1-2.

AZ 1-2.

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2021.05.15.
Heten voltak. Hét kiskamasz barát, akiknek szembe kellett szállniuk a városukat terrorizáló rémmel. A csatornákban, a lefolyókban, a kanálisban lakó Az időről időre felszínre bukkant, és akkor útját hullák szegélyezték. Sok hulla. De Derry városában ezen senki sem lepődött meg. Az emberek halandóak, a gyerekek meg főleg.