Nincs engedélyezve a javascript.
Európa Könyvkiadó
január 20.
Társasjáték készül A ragyogásból

Társasjáték készül A ragyogásból

Azt már megszokhattuk, hogy szinte hétről hétre újabb filmes King-adaptációk látnak napvilágot – legutóbb január 13-án debütált A kívülálló című thrillerből készült HBO-sorozat – , társasjáték formájában azonban nem gyakran kelnek életre a Mester regényei. Most azonban Stephen King 1977-es klasszikusából, a korábban Stanley Kubrick rendezésében már megfilmesített A ragyogásból készül társasjáték.

A kooperatív táblajáték célja, hogy felfedezzük a regény helyszínéül is szolgáló, kísérteties Overlook Hotelt, miközben az egyik játékos az áruló szerepében titkon azon dolgozik, hogy örökre bezárva tartsa társait. A játék 3-5 főre szól majd, egy kör pedig kb. 45-60 perc hosszúságú lesz. A különleges társast a Prospero Hall készíti, akik többek között a Cápából és a Harry Potter-filmek alapján is gyártottak már játék-változatot. A kiadó a Mixlore lesz, de a megjelenés idejéről egyelőre nincsen információ.

A ragyogásból egyébként már 1998-ban készült egy kétszemélyes társasjáték maga Stephen King közreműködésével, aki aztán elsőként tesztelte a játékot.

Európa Könyvkiadó