Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. január 20.
Társasjáték készül A ragyogásból

Társasjáték készül A ragyogásból

A könyves világ hírei

Azt már megszokhattuk, hogy szinte hétről hétre újabb filmes King-adaptációk látnak napvilágot – legutóbb január 13-án debütált A kívülálló című thrillerből készült HBO-sorozat – , társasjáték formájában azonban nem gyakran kelnek életre a Mester regényei. Most azonban Stephen King 1977-es klasszikusából, a korábban Stanley Kubrick rendezésében már megfilmesített A ragyogásból készül társasjáték.

A kooperatív táblajáték célja, hogy felfedezzük a regény helyszínéül is szolgáló, kísérteties Overlook Hotelt, miközben az egyik játékos az áruló szerepében titkon azon dolgozik, hogy örökre bezárva tartsa társait. A játék 3-5 főre szól majd, egy kör pedig kb. 45-60 perc hosszúságú lesz. A különleges társast a Prospero Hall készíti, akik többek között a Cápából és a Harry Potter-filmek alapján is gyártottak már játék-változatot. A kiadó a Mixlore lesz, de a megjelenés idejéről egyelőre nincsen információ.

A ragyogásból egyébként már 1998-ban készült egy kétszemélyes társasjáték maga Stephen King közreműködésével, aki aztán elsőként tesztelte a játékot.

A ragyogás

A ragyogás

Stephen King
Európa Könyvkiadó, 2020.11.20.
"- Minden nagy szállodának vannak botrányai - mondta. - Ahogy kísértet is van minden nagy szállodában. Hogy miért? A fenébe is, az emberek jönnek-mennek. Megesik, hogy valamelyik a szobájában dobja fel a talpát, a szíve, vagy gutaütés, vagy valami ilyesmi. A szálloda babonás hely. Nincs tizenharmadik emelet, nincs tizenhármas szoba, nincs tükör az ajtón, amin az ember bemegy, meg hasonlók."