Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. június 21.
Tayari Jones kapta az idei Women’s Prize for Fiction díjat

Tayari Jones kapta az idei Women’s Prize for Fiction díjat

Tayari Jones Egy amerikai házasság című könyvével idén elnyerte az egyik legrangosabb brit irodalmi elismerést, a Women’s Prize for Fiction díjat. A női szerzőknek szóló nívós díjat 1996 óta a legjobb, angol nyelven írt, Nagy-Britanniában kiadott regényért ítélik oda.

tayarijones_kredit_ninasubin.jpg
Nina Subin

Tayari Jones 1970-ben született az amerikai „mély délen”, a Georgia állambeli Atlantában. Az írónő valóságos üstökösként tűnt fel a mai amerikai irodalomban, valamennyi műve rangos díjakat nyert, és komoly kritikai és közönségsikert aratott.

Az Egy amerikai házasság-ot Barack Obama volt elnök felvette a nyári könyvlistájára, a televíziózás nagyasszonya, Oprah Winfrey pedig nemcsak könyvklubjába válogatta be, hanem a megfilmesítés jogát is rögtön lekötötte saját filmgyártó cége számára. A regény már megjelenésehetén felkerült a The New York Times toplista első helyére, majd huzamos ideig vezette a Washington Post, a USA Today és a Los Angeles Time sbestsellerlistáját is.

Egy amerikai házasság
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Egy amerikai házasság

Tayari Jones
Európa Könyvkiadó, 2019.
"A szerelem helyet követel az életedben, az ágyadban. Láthatatlanul helyet követel a testedben, áthajlítgatja a véredényeket, ott lüktet mindjárt a szívednél. És ha már nincs ott, semmi sem egész többé."