Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. augusztus 17.
Te tudod, honnan ered a Moobius elnevezés?

Te tudod, honnan ered a Moobius elnevezés?

Kultúra és életmód

Sokan sokféle kérdéssel kerestek meg minket, ám van egy vissza-visszatérő kérdés, aminek mindig különösen örülünk: Honnan ered a Moobius elnevezés? Kétségtelen, hogy könyves közösségünk neve szokatlannak tűnik, hiszen látszólag nem utal az olvasásra, nincs benne könyves szójáték, sem kiadónév, mégis a könyvek szeretete ihlette. Most ezt a történetet szeretnénk megosztani veletek.

Mint az a legtöbb olvasónknak először eszébe jut, könyves közösségünk August Ferdinand Möbius német matematikus és csillagász Möbius-szalagjáról kapta a nevét, amelynek különlegessége, hogy csak egyetlen oldala és egyetlen éle van. Ha a Möbius-szalag egy pontjáról folyamatos vonalat húzunk hosszanti irányba, visszajutunk a kiindulóponthoz, miközben az eredeti szalag mindkét oldalát bejárjuk. Úgy gondoltuk, ez szimbolizálja legtalálóbban a könyvek és az olvasók szoros, végtelen kapcsolatát. Az olvasás szeretete összehoz minket, új, valódi és fiktív barátokra lelhetünk, sosem látott világokat járhatunk be, vagy épp a minket körülvevőre nézhetünk teljesen új szemmel. Logónkban a könyvek egymásba fonódása egy, a fizikai valóságban nem létező, csak a fantázia birodalmában megtapasztalható teret hoz létre. Egy olyan online közösségi teret, ahol a könyvimádók az ország minden pontjáról együtt lehetnek részesei a könyvek varázslatos világának.

A Moobius névben megjelenő összefonódó betűk a végtelenséget szimbolizálják, hiszen az olvasás szeretete nem ismer határokat, ahogy a könyvek egymásra épülő és folyamatosan növekvő világa sem. Emellett az összefonódás a meghitt kapcsolatra is utal: ember és ember, ember és könyv, valamint könyv és könyv között. Csatlakozz könyves közösségünkhöz te is, és oszd meg más könyvimádókkal az olvasás szeretetét!