Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. augusztus 18.
Tévésorozat készül Fonda Lee Jáde városából

Tévésorozat készül Fonda Lee Jáde városából

Megfilmesítés

Fonda Lee Jáde város című kötete, mely az Európa Könyvkiadó gondozásában jelent meg idén, igazi különlegesség: a legjobbfajta urban fantasy, egy gengsztertörténetbe oltott mágikus kungfumese családról, becsületről és harcosokról, akik a vér és a jáde ősi törvényei szerint élnek és halnak. A rajongók pedig örülhetnek, mert a Deadline információi szerint az NBC streaming szolgáltatása, a Peacock elkezdett dolgozni a Jáde város tévésorozattá alakításán.

Mindig öröm olyan könyvet kézbe venni, amely tud újat mutatni a Nap alatt, úgy témában, mint történetben vagy stílusban. Tekintve, hogy a különböző alapötleteket már sokan és sokféleképpen megírták, viszonylag egyszerű bizonyos sémákat felfedezni a főbb irodalmi zsánereken belül. Nem kivétel ez alól a fantasy sem, ahol többnyire az epikus-, heroikus- és grimdark történetek uralták az elmúlt évek piacát, azonban a kanadai-amerikai Fonda Lee-nek sikerült mindezek ellenére is maradandót alkotnia Jáde város című gengszter fantasyjével. (Olvasóterem)

Fonda Lee jó érzékkel vegyíti az ázsiai harcművészeteket maffiaklánokkal: a modern korban élő, autóval járó és pisztolyokat használó gengszterek képéhez szórakoztatóan társulnak az olyan távol-keleti elemek, mint a vu-hszia kalandokból ismert látványos harcok vagy a nagyfokú hagyomány- és családtisztelet. (...) A Zöldcsont-harcosok pedig már önmagukban vannak annyira érdekesek, hogy ne üljön le a cselekmény: akár a mindennapi események során találkozunk velük, akár az akciójelenetekben, a jádéból nyert erők szokatlanul borítják meg a tipikus késes-pisztolyos leszámolások dinamikáját. (Ekultúra)

Jáde város

Jáde város

Zöldcsont-saga I.

Fonda Lee
Európa Könyvkiadó, 2020.04.08.
Zöldcsont-saga
A jáde Kekon szigetének éltető eleme. Mindig is bányászták, adták-vették, csiszolták, lopták, öltek érte - de évszázadokon át csakis az olyan tiszteletre méltó Zöldcsont harcosok viselhették, mint a Kaul család tagjai, akik különleges adottságaik révén, a mágikus zöld kő erejét használva védelmezték a szigetet az idegen megszállóktól.

A Jáde város a Zöldcsont-saga első része. A trilógia második kötete, a Jáde háború már előrendelhető.

Jáde háború

Jáde háború

Zöldcsont-saga II.

Fonda Lee
Európa Könyvkiadó, 2020.10.26.
Zöldcsont-saga
Kekon szigetén tovább dúl az elkeseredett viszály a klánok között. A tét immár nem csupán az, hogy ki uralja a fővárost, hanem hogy ki dönt a mágikus erejű jáde sorsáról, amely évezredek óta ruházza fel hatalommal a Zöldcsont harcosokat. Kekon határain túl pedig háború készül. A külföldi kormányok és bűnszövetkezetek