Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. július 22.
Új előzetes érkezett A Gyűrűk Ura előzménytörténetéhez

Új előzetes érkezett A Gyűrűk Ura előzménytörténetéhez

Megfilmesítés

Az Amazon Prime Video szeptember 2-án debütáló A Gyűrűk Ura-előzménysorozatához újabb előzetes hozhatja meg a kedvünket. Az összesen öt évadra tervezett sorozat A hatalom gyűrűi címmel érkezik. Az új előzetesben több ismerős szereplő is feltűnik: például a fiatal Galadriel, akit az eredeti filmekből Lothlórien királynőjeként ismerünk, de több új szereplőre és más csodás lényekre is számíthatunk – írja a Telex.

A sorozat nem az eredeti trilógia idejében fog játszódni, hanem egy évezredekkel korábbi időszakot, a Másodkort mutatja majd be Tolkien posztumusz kiadott könyve, A szilmarilok alapján. Ez az az időszak, amelyben Szauron megkovácsoltatta A Hatalom Gyűrűit a tündékkel, és ekkor készítette el titokban az Egy Gyűrűt is, valamint erre a korszakra esett Númenor szigetének virágzása és bukása is.

A rendkívül látványos trailer néhány olyan birodalmat is bemutat, amelyeket a nézők a nyolcrészes sorozatban meglátogatnak, köztük Lindon és Eregion tündék birodalmát, Khazad-dűm törpék birodalmát, a Délvidéket, az Északi pusztaságokat, a Sundering tengereket és Númenór szigetkirályságát.

A Gyűrűk Ura I-III.

A Gyűrűk Ura I-III.

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó
"A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig -legalábbis terjedelmét tekintve- alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében - vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték.

A megjelenést követően várhatóan hetente érkeznek majd az új epizódok. Biztató információ a rajongók számára, hogy az Amazon már megrendelte a második évadot is, amelyet teljes egészében az Egyesült Királyságban forgatnak majd.

A várva várt sorozat első, Shadow of the Past (A múlt árnya) című epizódjának premierjét 2022. szeptember 2-ra, J. R. R. Tolkien halálának évfordulójára tűzték ki. Addig is olvasásra ajánljuk Alexandre Sargos Az ifjú Tolkien című életrajzi művét, amely a legendás szerző korai, meghatározó éveire koncentrál, amelyekből kinőtt az egymást követő generációkat rabul ejtő Középfölde.

Az ifjú Tolkien
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Az ifjú Tolkien

Alexandre Sargos
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.04.01.
Hogyan lett egy hányattatott sorsú kisfiúból, szeretetéhes kamaszból, később eminens oxfordi bölcsészhallgatóból a világ legnagyobb fantasyírója? Erre a kérdésre keresi a választ Az ifjú Tolkien.

Aki pedig nem maradna J. R. R. Tolkien művei nélkül, az bátran fogjon bele a szerző Beren és Lúthien című regényébe.

Beren és Lúthien

Beren és Lúthien

J. R. R. Tolkien
Európa Könyvkiadó, 2018.04.15.
A Beren és Lúthien Tolkien legszemélyesebb története, melyet felesége iránt érzett szerelme ihletett. Talán éppen ezért nem adatta ki élete végéig. Most, 100 évvel a mű születése után, végre nyomtatásban olvashatjuk fiának, Christophernek köszönhetően.
Az ember és a tünde közötti szerelem történetén túl azt is megismerjük, hogyan változott Beren és Lúthien legendája Tolkien élete folyamán.