Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. november 25.
Új sorozat készül Erzsébet királyné életéből

Új sorozat készül Erzsébet királyné életéből

Hatrészes minisorozat készül Erzsébet királyné életéből a német Story House, valamint az osztrák Satel Film producerek gyártásában.

A sorozat az ikonikus Sisi-filmek feldolgozása, illetve folytatása lesz – a Romy Schneider főszereplésével készült német trilógia részeit 1955 és 1957 között mutatták be, és világszerte nagy sikere lett.

Az új széria a politikában is jártas, bátor és erős akaratú császárné összetett személyiségét helyezné a középpontba. Ahogyan a forgatókönyvíró, Sabine Thor-Wiedermann nyilatkozott róla: „Sisi egyszerre volt érzékeny és ellenálló nő, aki megelőzte saját korát.” Andreas Gutzeit producer szerint a sorozatnak köszönhetően ismét az egész világ beleszeret majd Erzsébet királynéba.

A bemutató dátuma még nem ismert, a gyártást a tervek szerint 2020-ban kezdik el.

Brigitte Hamann Erzsébet királynéról szóló átfogó életrajzi kötetének új kiadása idén jelent meg új kiadásban az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Erzsébet királyné
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Erzsébet királyné

Brigitte Hamann
Európa Könyvkiadó, 2019.
"A császárné a legszebb asszony a világon" - írja Széchenyi István a naplójába, egy másik helyen pedig asszonyi angyalnak nevezi, aki a magyarság érdekeiért még felséges férjével is képes szembeszállni. Ez a két dolog, a csodálatos szépség és az őszinte magyarbarátság magyarázza, miért volt I. Ferenc József szomorú sorsú feleségének mindig is kultusza Magyarországon.