Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. november 25.
Új sorozat készül Erzsébet királyné életéből

Új sorozat készül Erzsébet királyné életéből

Hatrészes minisorozat készül Erzsébet királyné életéből a német Story House, valamint az osztrák Satel Film producerek gyártásában.

A sorozat az ikonikus Sisi-filmek feldolgozása, illetve folytatása lesz – a Romy Schneider főszereplésével készült német trilógia részeit 1955 és 1957 között mutatták be, és világszerte nagy sikere lett.

Az új széria a politikában is jártas, bátor és erős akaratú császárné összetett személyiségét helyezné a középpontba. Ahogyan a forgatókönyvíró, Sabine Thor-Wiedermann nyilatkozott róla: „Sisi egyszerre volt érzékeny és ellenálló nő, aki megelőzte saját korát.” Andreas Gutzeit producer szerint a sorozatnak köszönhetően ismét az egész világ beleszeret majd Erzsébet királynéba.

A bemutató dátuma még nem ismert, a gyártást a tervek szerint 2020-ban kezdik el.

Brigitte Hamann Erzsébet királynéról szóló átfogó életrajzi kötetének új kiadása idén jelent meg új kiadásban az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Erzsébet királyné

Erzsébet királyné

Brigitte Hamann
Európa Könyvkiadó, 2019.
"A császárné a legszebb asszony a világon" - írja Széchenyi István a naplójába, egy másik helyen pedig asszonyi angyalnak nevezi, aki a magyarság érdekeiért még felséges férjével is képes szembeszállni. Ez a két dolog, a csodálatos szépség és az őszinte magyarbarátság magyarázza, miért volt I. Ferenc József szomorú sorsú feleségének mindig is kultusza Magyarországon.