Nincs engedélyezve a javascript.
lapful_ikon-1.png
Carta TEEN Kiadó
2022. március 22.
Újabb két kötettel folytatódik a népszerű Izara-sorozat!

Újabb két kötettel folytatódik a népszerű Izara-sorozat!

Könyvajánló

Ariana átlagos lány, átlagos problémákkal, mígnem a legkülönbözőbb természetfeletti lények célpontjává válik, és találkozik Luciannal, aki kezdetben ellenségből bajtárssá, később pedig még ennél is többé válik. De vajon hogyan küzdhet meg egy fiatal lány és egy démon fiú titkos társaságokkal, boszorkányokkal, primusokkal, brachionokkal és olyan lényekkel, melyekről egy hétköznapi ember még sosem hallott? Sőt, mindezek mellett hogyan fog megküzdeni azokkal a dolgokkal, amik egy átlagos 17 éves szívét nyomják?

A Münchenben élő, színházi szabadúszóként dolgozó írónő, Julia Dippel Izara-sorozatának első része elnyerte a legjobb német nyelvű első könyv díját Németországban; Az örök tűz és a Csendes víz után pedig hamarosan a sorozat további két kötete, a Viharos lég és a Felperzselt föld is hamarosan megjelenik magyar nyelven a Carta TEEN Kiadó gondozásában.

Izara - Az örök tűz (1.)

Izara - Az örök tűz (1.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó, 2023.10.17.
Izara
Titkos társaságok, természetfeletti lények és egy tiltott szerelem... Julia Dippel Izara-sorozata az elmúlt évek legnépszerűbb német ifjúsági regényciklusa, Az örök tűz pedig megjelenése után elnyerte a legjobb német nyelvű első könyvnek járó díjat.
Izara - Csendes víz (2.)

Izara - Csendes víz (2.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó, 2021.11.25.
Izara
Egyszer minden titokra fény derül, s az igazság hullámokat vet… Immár minden halhatatlan tud Izaráról. Mialatt apja a Phalanx tömlöcében tölti megérdemelt büntetését, a Liga beidézi Arit. Kénytelen kétes megállapodásokat kötni annak érdekében, hogy a katakombák fővárosában ő életben, a Luciannal való tiltott köteléke pedig titokban maradjon.
Izara - Viharos lég (3.)

Izara - Viharos lég (3.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó
Izara
Ha az őrjítő csendtől nincs menekvés, talán a bosszú adhat megnyugvást, és ha a véggel kell szembenézni, a vihar hozhat feltámadást.
Izara - Felperzselt föld (4.)

Izara - Felperzselt föld (4.)

Julia Dippel
Carta TEEN Kiadó, 2023.03.22.
Izara
Ha kell, az egész világ lángoljon a szerelemért. Ari és Lucian története lélegzetelállító véget ér a Felperzselt földben!

A német sikerek mellett az Izara a magyar olvasók szívét is hamar ellopta, amelyről az olvasói visszajelzések is tanúskodnak:

„Azzal kezdeném, ami szembetűnő. Meseszépek a borítók, és keménykötésű is, ami külön pluszpont. Nem kell megijedni attól, hogy német az írónő, mert gyönyörű világot hozott létre, különleges karakterekkel. […] Lenyűgözött a fantasyvilágának egyedisége. Mert vannak angyalok, démonok… de bizony van egy társadalmilag felépített Brachionokból és Primusokból álló világ is. Érdekes és kegyetlen világ ez.”

„Ez a könyv valami fantasztikus volt! Kirángatott az olvasási válságomból, ami oly régóta tartott megint! Julia Dippel az új kedvencem lett, és csak remélni tudom, hogy minél hamarabb olvashatom a folytatást!”

„Újabb kedvencet avathattam! Elképesztő, hogy mennyire beszippantott a történet. Őszintén szólva, még mindig a hatása alatt állok […] A mellékszereplők is fantasztikusak voltak, le a kalappal az írónő előtt. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az ifjúsági fantasykat!”