Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2019. szeptember 5.
Újabb Stephen King-regény kerül filmvászonra

Újabb Stephen King-regény kerül filmvászonra

Jó hír a King-rajongóknak, hogy a Mester újabb regényét filmesítik meg: az AZ második része és az Álom doktor után ezúttal a The Girl Who Loved Tom Gordon, avagy magyar címén Tom Gordon, segíts! című kötete kerül majd filmvászonra.

Az 1999-es regény filmes adaptációját eredetileg George A. Romero rendezte volna a 2000-es évek elején, a projekt azonban leállt, Romero pedig 2017-ben elhunyt. Halála után most volt felesége és egyben munkatársa, Christine Forrest Romero áll össze az AZ-filmek producerével, Roy Leevel, valamint John Berggel a Vertigo Filmstől és Ryan Silberttel az Origin Storytól.

„Nagyon örülök, hogy film készül a könyvemből, és hogy ebben George cégének is szerepe lesz. Chris (Romero) keményen és sokat dolgozott azért, hogy megvalósuljon ez a projekt” – nyilatkozta King az adaptáció kapcsán, aki izgatottan várja a filmet.

A Tom Gordon, segíts! megfilmesítése egyelőre kezdeti fázisban tart; a forgatókönyvírót még keresik, és a premier tervezett dátumáról sem esett eddig szó.

King regényének főszereplője a kilencéves Trisha McFarland, aki egy családi kirándulás alkalmával eltéved az erdőben. A félelmetes vadonban, ahol megannyi veszély és szörny leselkedik rá, egyetlen társa a kis rádiósmagnója, amin esténként baseballmeccsek közvetítéseit hallgatja, és kedvenc dobójához, a verhetetlen Tom Gordonhoz fohászkodik segítségért.

Forrás: Hollywood Reporter