Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. április 26.
Újabb szórakoztató kiadvány a Halvány lila gőzünk sincs szerzőitől

Újabb szórakoztató kiadvány a Halvány lila gőzünk sincs szerzőitől

Előrendelhető újdonság

Mindenkinek vannak kérdései.

Ettől vagyunk emberek. Fajunk egyedeiként sok mindenben nem értünk egyet egymással: mást gondolunk a politikáról, más a kedvenc focicsapatunk… Egy dolog azonban egészen biztosan közös bennünk: a tudni akarás. Mindannyian kíváncsiak vagyunk, és mélyen legbelül ugyanazok a kérdések foglalkoztatnak bennünket.Érdekel minket, hogy miért nincs visszaút az időben, van-e belőlünk másik valahol, hogy micsoda a tér és a nehézkedés. A válaszok itt vannak, ebben a kötetben.

Jorge Cham, a kutatóból lett karikaturista és Daniel Whiteson fizikaprofesszor mesterei a tanításnak: úgy magyarázzák el a tudományos eredményeket (vagy azok hiányát), hogy mindenki érti. Akárcsak előző könyvük, a Halványlila gőzünk sincs: Tutikalauz az ismeretlen Univerzumhoz lapjain, most is röviden, szórakoztatóan és rengeteg vicces rajzzal illusztrálva lebbentik fel a fátylat a testünket alkotó részecskékről, a legtávolabbi galaxisokról és mindarról, ami a kettő között van.

Halványlila gőzünk sincs

Halványlila gőzünk sincs

Tutikalauz az ismeretlen Univerzumhoz

Jorge Cham, Daniel Whiteson
Európa Könyvkiadó, 2017.11.30.
A Mars-járó és a részecskegyorsító korában van-e bármi, amit nem tudunk az Univerzumról? A rossz hír az, hogy de még mennyi minden. A jó hír, hogy a fizikus Daniel Whiteson és Jorge Cham, a tudományos karikatúra mestere körülvezet minket ebben a hatalmas világban és megpróbálja föltenni a megfelelő kérdéseket, majd megtalálni az érthető válaszokat.

Az Univerzum – gyakran ismételt kérdések és válaszok című könyvben választ kapunk néhány mély, létezésünk szempontjából alapvető fontosságú kérdésre, amely az embernek egyáltalán eszébe juthat saját magával, bolygónkkal vagy a valóság természetével kapcsolatban.
Érdekel, hogy miért nem látogattak meg még bennünket idegen lények (feltéve, hogy tényleg nem)? Esetleg az, hogy valóban egyedi vagy-e, vagy csak programozott szimuláció idegenek videójátékában? Ha éjszaka felébredsz, gondolkozol-e azon, hogy van-e élet a halál után?

Az előző könyv arról szólt, amit nem tudunk, ez meg arról, amit igen. Ez is tudományos, érdekes és vicces, rengeteg karikatúrával, ahogy a szerzőktől megszokhattuk.

Az Univerzum - gyakran ismételt kérdések és válaszok
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Az Univerzum - gyakran ismételt kérdések és válaszok

A Halvány lila gőzünk sincs szerzőitől

Jorge Cham, Daniel Whiteson
Európa Könyvkiadó, 2023.05.31.
Akinek kérdése van az Univerzummal kapcsolatban, az itt megtalálja a válaszokat. Megtudjuk, miért nem tudunk teleportálni és hogy építhetünk-e térhajtóművet, hogy meddig él a Föld és meddig a Nap. Kalandra fel: vár minket az egész világmindenség!

Whitesonnak és Chamnek van egy podcastje, ahol megválaszolják a hallgatóik kérdéseit. A legérdekesebb kérdéseket gyűjtötték össze egy csokorba ebben a könyvben. Van olyan, amit meg lehet válaszolni és van, amit a mai tudásunk alapján nem. Húsz fejezetben tárgyalják az Univerzumot, attól kezdve, hogy honnan jön, odáig, hogy miért nem tudunk másik Földet keresni magunknak.