Nincs engedélyezve a javascript.
A hobbit művészete
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 990 Ft
3+2
A Hobbit megjelenésének 75. évfordulójára gyűjtötte össze két elhivatott tudós Tolkien-rajongó az összes rajzot és festményt. Páratlan gazdagságban csodálhatjuk meg a festő Tolkien kísérleteit elképzelt világa megragadására. A megjelentetett illusztrációk köré rendezve követhetjük egy-egy ötlet születését és fejlődését, zsákutcának bizonyuló változatokkal együtt.
Leírás a könyvről

J. R. R. Tolkien nemcsak író volt, hanem lelkes amatőr festő és illusztrátor is. Miután első regényének kéziratát leadta, nemsokára jelentkezett a kiadónál a hozzá tartozó képekkel is. A Hobbit első kiadásához így a szerző rajzolta a térképeket, a tíz fekete-fehér illusztrációt és ő tervezte a kötéstáblát és a védőborítót. Később öt színes képet is festett amerikai és angol kiadások számára.

A tizenöt illusztrációhoz rengeteg vázlatot is készített. Ezek néha pár vonalból álló ötletek, néha gondosan kidolgozottak, néha ceruzásak, néha festettek - változatos lenyomatai annak, ahogy Tolkien a maga teremtette mesevilágot elképzelte.A Hobbit megjelenésének 75. évfordulójára gyűjtötte össze két elhivatott tudós Tolkien-rajongó az összes rajzot és festményt. Páratlan gazdagságban csodálhatjuk meg a festő Tolkien kísérleteit elképzelt világa megragadására. A megjelentetett illusztrációk köré rendezve követhetjük egy-egy ötlet születését és fejlődését, zsákutcának bizonyuló változatokkal együtt.

Most először digitálisan szkennelve és felújítva csodálhatjuk az oxfordi Bodleian könyvtár és a wisconsini Marquette egyetem kincseit, Wayne G. Hammond és Christina Scull magyarázataival.

Adatok
Raktári kód:
726262
ISBN:
9630795036
EAN:
9789630795036
Eredeti megnevezés:
The Art of The Hobbit
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
144
Méret [mm]:
265 x 265 x 20
Tömeg [g]:
1120
Hozzászólások
István Görög
István Görög
2016. december 7. 20:03
Válaszolok
Üdv.! Esetleg a fenti könyvet, valamelyik Budapesti alexandrába átvehetem? Köszönöm: Görög István
Szerkeszto
Szerkeszto
2016. december 8. 14:12
Válaszolok
Kedves István, ez a könyv nem kapható online, így rendelés átvételére nincs lehetőség. Személyesen azonban szinte bármelyik Alexandra könyvesboltban meg tudja vásárolni (Nyugati téri, Károly körúti, Mammut, Lurdy ház, Euro-Center, MOM Park). Üdvözlettel, Európa Könyvkiadó admin