Nincs engedélyezve a javascript.
Kacagva halok meg

Kacagva halok meg

Élet és halál viking módra

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
5 249.-
Eredeti ár:
6 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A vikingekkel kapcsolatos közkeletű képek sokunk számára ismerősek. De vajon milyennek látták saját magukat? Hogyan szemlélték a világot, és miért vonzódtak úgy a hősi tettekhez és a hősies halál gesztusaihoz?
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Épp annyira élvezetes és emlékezetes, mint az alapjául szolgáló sagák.”

BBC History

„Lenyűgöző, lendületes, és nem egyszer rendkívül humoros olvasmány. A Kacagva halok meg éppannyira emlékezetes és élvezetes, mint az alapjául szolgáló sagák – kihagyhatatlan könyv a vikingek iránt érdeklődők számára.”

BBC History

„Thomas Shippey merészen hajózik a vikingekről való közvélekedés és a tudományos komfortzóna zátonyai között, hogy a vikingeket saját jogukon mutassa be.

The Wall Street Journal

„A könyv elolvasása után valószínűleg örömmel tölt majd el minket, hogy nem a vikingek korában kellett élnünk.

Goodreads, olvasói vélemény

„Remek tudományos mű, ami ráadásul úgy olvastatja magát, mintha egy különösen izgalmas regény lenne.”

Amazon, olvasói vélemény

„Csodálatos és élettel teli. Thomas Shippey nagyszabású műve nemcsak a viking történelem felvillanyozó, látókört szélesítő újramesélése, hanem a középkor csontig hatoló költészetének és prózájának bemutatása is.”

The Washington Post

„Lenyűgöző részletességgel tárja fel a skandináv mondák és költemények kiemelkedő alakjainak életét, csatáit és halálát.

Open Letters Review

Leírás a könyvről
Sötét humorral fűszerezett utolsó szavak, haláldalok és emberáldozatok, valkűrök, alakváltók, elesett hősök a Valhalla hatalmas csarnokában, elpusztuló istenek a Ragnarök végső összecsapása során. Felperzselt földek, kifosztott városok, félelmet és irgalmat nem ismerő harcosok.
A vikingekkel kapcsolatos közkeletű képek sokunk számára ismerősek. De vajon milyennek látták saját magukat? Hogyan szemlélték a világot, és miért vonzódtak úgy a hősi tettekhez és a hősies halál gesztusaihoz? Miképpen hidalható át az a távolság, amely az ő gondolkodásmódjuk és a mi modern szemléletünk között feszül?
Tomp Shippey, a neves középkorász és Tolkien-kutató könyve ennek a különös kultúrának a sajátos életszemléletét igyekszik megfejteni. A tudós az Edda ősi mítoszaitól kezdve a hősi legendákon és az izlandi sagákon át a történelmi dokumentumok és az archeológiai leletek tanúságtételéig bőséges forrásanyag feltárásával ered a nyomába annak a kérdésnek, hogy a vikingeket miféle mentalitás tette oly páratlanul sikeressé évszázadokon át. Rendkívüli felkészültsége és közvetlen stílusa remek útikalauzzá teszi ezt a könyvet azok számára, akik rálátást szeretnének nyerni a tévésorozatokból és népszerű regényekből ismerős viking világ mozgatórugóira.
Adatok
Raktári kód:
801611
EAN:
9789635825325
Eredeti megnevezés:
Laughing Shall I Die
Megjelenés:
2023.11.14.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
568
Méret [mm]:
135 x 208 x 54
Tömeg [g]:
800
Hozzászólások
 

Szerző

Tom Shippey
Tom Shippey