Nincs engedélyezve a javascript.
Medici Katalin, a reneszánsz királynő

Medici Katalin, a reneszánsz királynő

Méregkeverő. Cselszövő. Tömeggyilkos. Anya. Áldozat.

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Medici Katalin minden túlzás nélkül a történelem egyik legismertebb és leggyűlöltebb nőalakja. Leonie Frieda óriási kutatómunkán alapuló életrajza ezt az elképesztően izgalmas és összetett személyiséget mutatja be.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Egy nagyon olvasmányos életrajzi kötet, amely izgalmas kontextusba helyezi Medici Katalin összetett személyiségét, életének történetét.”

Goodreads, olvasói vélemény

„Sokan egy sötét, hideg nőnek festik le őt, aki még boszorkánysággal is foglalkozott. Jó érzés egy kiegyensúlyozottabb történetet olvasni róla.”

Goodreads, olvasói vélemény

„A reneszánsz Európa egyik legbefolyásosabb uralkodójának átfogó életrajza. Mivel Medici Katalin véleményvezér volt, a története nem mondható el anélkül, hogy felfedeznénk az emberi kapcsolatai működését: gyermekeivel, valamint azok házastársaival, az ellenfeleivel… Micsoda bonyolult család!”

Goodreads, olvasói vélemény

„Micsoda nagyszerű és szellemes könyv! Így kellene megírni a történelmet.”

Amazon, olvasói vélemény

„Imádtam ezt az életrajzot. Talán a legjobb, amit valaha olvastam. Nemcsak hogy jól és lebilincselően megírt, hanem rengeteget tanultam is egy elképesztő nőről.”

Amazon, olvasói vélemény

Leírás a könyvről
Medici Katalin minden túlzás nélkül a történelem egyik legismertebb és leggyűlöltebb nőalakja. A már csecsemőkorában árvaságra jutott Medici örökösnő fogságban töltötte a gyermekkorát, kezéért uralkodók és világi hatalmasságok sora vetélkedett. Végül Franciaország királynéja lett, ám házasságában nem lelt boldogságra: férje, II. Henrik szeretőjének árnyékában kellett élnie. Kíméletlenül, minden eszközt megragadva védte családját a vallásháborúk korában, és három gyermekéből is Franciaország királya lett. Hozzá kötik a történelem egyik legvéresebb tömeggyilkosságát, a Szent Bertalan-éji mészárlást - és a francia kultúra felvirágoztatását.
Leonie Frieda óriási kutatómunkán alapuló életrajza ezt az elképesztően izgalmas és összetett személyiséget mutatja be. Az elárvult lányt, a bosszúszomjas feleséget, a gondoskodó anyát, a hatalmát mindenáron óvó uralkodót. És az elképesztő veszteségek sorát túlélő, tragikus végzetű nőt.

A Medici Katalin, a reneszánsz királynőből a STARZ készített sikeres tévésorozatot.
Adatok
Raktári kód:
801902
EAN:
9789635824410
Eredeti megnevezés:
Catherine de Medici: Renaissance Queen of France
Megjelenés:
2022.11.24.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
608
Méret [mm]:
135 x 208 x 43
Tömeg [g]:
620
Hozzászólások
 

Szerző

Leonie Frieda
Leonie Frieda
A Svédországban születetett Leonie Frieda Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban végezte tanulmányait. Több éven át kutatta Párizsban, Firenzében és Rómában Medici Katalin titkait, és ennek eredményeként készült könyve, a Medici Katalin, a reneszánsz királynő egyből a legismertebb kortárs életrajzírók közé emelte. Frieda szakterülete a reneszánsz kor és a 16. századi francia történelem: Deadly Sisterhood című könyvében a reneszánsz Itália meghatározó nőalakjait, míg a Francis I: The Maker of Modern France-ben I.