Nincs engedélyezve a javascript.
A magyar szecesszió bútorművészete
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

A magyar szecesszió bútorművészete

Jelenleg nem rendelhető
4 490 helyett
3 368 Ft
25 %
A XIX. század végén kibontakozó és a XX. század első évtizedében virágzó szecesszió az iparművészetben teljesedett ki. A nemzetközi stílusirányzatok hatására és a hazai stíluskeresés eredményeként átformálódott a magyar bútorművészet is.
Leírás a könyvről

A XIX. század végén kibontakozó és a XX. század első évtizedében virágzó szecesszió az iparművészetben teljesedett ki. A nemzetközi stílusirányzatok hatására és a hazai stíluskeresés eredményeként átformálódott a magyar bútorművészet is. A nemzeti stílus megteremtését célzó törekvések létrehozták a szecesszió magyaros változatát, egyes tervezők külföldi példákat követtek, a néprajzi kutatások a népi bútorformákat és díszítőelemeket emelték be a polgári otthonok falai közé.

A tervezők köré csoportosított tárgyak a hazai bútorművészet eredményein keresztül mutatják be a magyar szecesszió sokszínűségét. A kötet ismert életművek -Lechner Ödön, Horti Pál, Toroczkai Wigand Ede, Lajta Béla, Kozma Lajos- darabjai mellett olyan, szinte elfelejtett művészek alkotásait is bemutatja, mint Pálinkás Béla, Wessely Vilmos vagy Menyhért Miklós.

A kötet a bútorok mellett tervek, rajzok, archív felvételek segítségével igyekszik minél teljesebb képet adni egy-egy alkotói pályáról és a korszak bútorművészetéről.

Adatok
Raktári kód:
148656
ISBN:
9631358513
EAN:
9789631358513
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
cérnafűzött kartonált
Oldalszám:
200
Méret [mm]:
170 x 238 x 13
Tömeg [g]:
550
Hozzászólások