Nincs engedélyezve a javascript.
A német doktor
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 990 helyett
2 243 Ft
-25 %
Josef Mengele a háború után Argentínába szökik, de a bőréből nem tud kibújni: megszállottan érdeklődik az emberek génállománya és külseje között megfigyelhető összefüggés iránt. Bujkálásának feszültséggel teli krónikájához festői hátteret szolgáltat Patagónia, a sivatagos táj és nem utolsósorban az indiánok és fehérek együttélésének véres története.
Leírás a könyvről

"...tökéletes példány lett volna (szőke haj, világos bőr, tiszta szem), kivéve a magasságát. Láthatóan nagyon kicsi volt a korához képest, de keze, lába normális méretű ahhoz, hogy törpének lehessen mondani, és túlságosan nagy, semhogy be lehessen sorolni a liliputiak kategóriájába. A kislány, aki egyre gyorsabban ugrált ott a parkolóban, olyan emberpéldány volt, amely tökéletesen illeszkedett egyik kedvenc kutatási területéhez: a törpeség, mint az abnormalitás mintaszerű megjelenési formája.

A kislánynak sikerült árja génekhez jutni, de nem olyan mértékben, hogy elveszítse állatias vonásait. Az ilyen laboratóriumi patkányok izgatták a legjobban..."Josef Mengele a háború után Argentínába szökik, de a bőréből nem tud kibújni: megszállottan érdeklődik az emberek génállománya és külseje között megfigyelhető összefüggés iránt. Bujkálásának feszültséggel teli krónikájához festői hátteret szolgáltat Patagónia, a sivatagos táj és nem utolsósorban az indiánok és fehérek együttélésének véres története."Ötven pár láb és kéz, ötven fej és ötven törzs várta őket, amikor beléptek a fő üzemhelyiségbe. José előírta a tulajdonosnak, hogy olyan importált porcelánt vásároljon, amilyet még sohasem használtak semmilyen játék előállításához Argentínában. Az eredmény szembeszökő volt: a babák bőre simának és egészségesnek látszott, a színek ragyogtak, s a finom részleteket (a bőr redőit, a körmöket, a fülcimpákat, az ajkakat, a születési ráncokat és a mellbimbókat) is meg lehetett formálni. A hosszú asztalon heverő alkatrészek elképesztően élethűek voltak."Lucía Puenzo (sz. 1976) argentin író és filmrendező. 2000-ben mutatták be első filmjét, első regénye 2004-ben jelent meg. A német doktor az ötödik regénye, németre, franciára és oroszra is lefordították. XXY című filmje díjak sorát nyerte el 2007-ben. Puenzo szívesen ír regényt és készít filmet ugyanabból a témából, például a Halcsecsemő című filmet is saját regényéből rendezte.

A könyv, amelyet az olvasó kezében tart, eredetileg 2011-ben jelent meg. Ez Puenzo első kötete, amely most magyarul is napvilágot lát.A német doktor című filmet a 2013-as cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában vetítették először, Lilith édesanyjának szerepében Natalia Oreiróval, aki több díjat nyert el alakításáért.Fordította: M. Nagy MiklósOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2014. januári számában megjelent cikk: Az első regény a halál angyalárólAdatok
Raktári kód:
734229
ISBN:
9630796941
EAN:
9789630796941
Eredeti megnevezés:
Wakolda
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
224
Méret [mm]:
124 x 200 x 18
Tömeg [g]:
240
Hozzászólások