Nincs engedélyezve a javascript.
A rózsa neve
Elolvastam
Tetszik

A rózsa neve

Átdolgozott kiadás a szerző új előszavával

Fordító:
Nem rendelhető
3 990 Ft
3+2
Umberto Eco, A rózsa neve című regénye az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb világsikere. Szórakoztató és fordulatokkal teli könyv, amely egy XIV. századi apátság mindennapjaiba nyújt betekintést. Bűntények és rejtélyes halálesetek váltják egymást. Vajon kiderül, ki a tettes?
Leírás a könyvről

"Én minden egyes lépésnél szóltam neked, figyelmeztettelek, hogy a kárhozatba viszlek.""Nosza, adok én teneked sok latint és kevés nőt, teológiát dögivel és vért, literszám, mint a Grand Guignolban, hogy te kifakadj: "Ez hamis, ez becsapás!" És ekkor kell a hatalmamba kerülnöd, beleborzonganod Isten végtelen mindenhatóságába, melynek a világ rendje semmi. És azután rájönnöd, ha ügyes vagy, hogy hogyan is húztalak be a csőbe, elvégre én minden egyes lépésnél szóltam neked, figyelmeztettelek, hogy a kárhozatba viszlek; csak hát az ördögi paktumokban épp az a szép, hogy az ember úgy írja alá őket, hogy nagyon is tudja, kivel paktál. Mi másért érdemelné ki a poklot?

Mivel pedig azt akartam, hogy az egyetlen igazán izgalmas dolog, vagyis a metafizikai borzongás, kellemes hatást keltsen, nem maradt más hátra, mint hogy a legmetafizikusabb és legfilozofikusabb cselekménymintát: a detektívregényt válasszam."Az olvasó az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb világsikerét tartja a kezében. Súlyosan szórakoztató és szórakoztatóan súlyos regényt. Krimit. Igazi nyomolvasást. A nyomok, persze, a tettes nyomai. Ki a tettes? Miért halnak sorra a szerzetesek egy XIV. századi apátságban?

A rózsa neve nem volna tisztességes krimi, ha az olvasó a regény végén (a legeslegvégén) nem kapna választ erre a kérdésre. De tisztességes (ördögi, ravasz és mégis üde) regény se volna, ha a válasz nem törpülne el a még sokkalta nagyobb kérdőjelek árnyékában. "Ki a tettes?" Ez a kérdés - figyelmeztet a regényhez írott "széljegyzeteiben" Umberto Eco, a tudós szemiotikaprofesszor - nemcsak a krimiknek, hanem a pszichoanalízisnek és a filozófiának is alapkérdése.

A rózsa nevétől a rózsáig hosszú az út, és kacskaringós, de belátható. Ami a rózsától a "tettesig" sötétlő homályt illeti, bizony válasz nélkül maradunk.Átdolgozott kiadás, a szerző új előszavával.Fordította: Barna ImreOlvasson bele: Részlet a könyvből

Adatok
Raktári kód:
741738
ISBN:
9634051442
EAN:
9789634051442
Eredeti megnevezés:
Il nome della rosa
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
748
Méret [mm]:
130 x 205 x 42
Tömeg [g]:
810
Hozzászólások