Nincs engedélyezve a javascript.
Egyiptom - Templomok, istenek, fáraók
Utolsó darab!

Egyiptom - Templomok, istenek, fáraók

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Utolsó darab!
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
1
12 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Ez a könyv barangolás a fáraók földjén, a régészek nyomában, a Földközi-tengertől a Nasszer-tóig. Egy királyi hajó méltóságával haladunk lefelé a Níluson, és kikötünk az ókori Egyiptom történelmének legfontosabb állomásain. Láthatjuk a zseniális utazók és tudósok: Belzoni, Champollion és Carter felfedezéseit Thébában, Pierre Montet-éit Taniszban.
Leírás a könyvről
Ez a könyv barangolás a fáraók földjén, a régészek nyomában, a Földközi-tengertől a Nasszer-tóig. Egy királyi hajó méltóságával haladunk lefelé a Níluson, és kikötünk az ókori Egyiptom történelmének legfontosabb állomásain. Láthatjuk a zseniális utazók és tudósok: Belzoni, Champollion és Carter felfedezéseit Thébában, Pierre Montet-éit Taniszban. A napjainkban folyó munkálatok sem hiányoznak: a franciáké Szakkarában vagy az egyiptomiaké és az amerikaiaké Nefertari sírjában. Eltávolodva a leghíresebb egyiptomi lelőhelyektől kevésbé látogatott, sőt alig ismert tájakra is elkalandozunk: a Deltába, a Fajjúmba, a Líbiai-sivatag oázisaiba, de még a turisták számára ma már nehezen elérhető núbiai templomokhoz is.

Az olvasmányos szöveg a történettudomány legfrissebb eredményeinek felhasználásával íródott, amelyet nagyszerűen kiegészít a kiváló minőségű képanyag: a világ legjobb fényképészeinek esztétikus és technikailag kifogástalan művei. A bemutató fotó mellett minden lelőhelyet egész sor kép illusztrál az egyes emlékek finom részleteivel, például az építészet vagy a szobrászat remekművei teljesen új dimenzióban jelennek meg.

Az alaprajzok, a térképek és a perspektivikus metszetek felbecsülhetetlen értékű ismereteket nyújtanak. A mélyebben érdeklődő olvasó a könyv végén tájékoztató bibliográfiát talál, valamint az egyiptomi régészet szakkifejezéseinek magyarázatát.
Adatok
Raktári kód:
700523
ISBN:
9639705661
EAN:
9789639705661
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
292
Méret [mm]:
217 x 299 x 23
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
1480
Hozzászólások