Leírás a könyvről
A tészta egyszerűen ellenállhatatlan! Lehet csavart, barázdált, batyuforma, hosszú vagy rövid cső formájú, kagyló, vagy művészien masni alakú - az előállítható változatok száma szinte határtalan. Ugyanez igaz az elkészítés módjaira is: a tészta ugyanolyan jól illik salátákba, mint amilyen finom csőben sütve, ízletes főfogásként vagy ínyenc előételként.
Amikor Marco Polo felfedező körútjáról magával hozta a tésztaféléket, még senki sem sejtette, milyen mértékben forradalmasítja majd ez az élelmiszer az európai konyhákat. Az egyszerű alapreceptből - liszt, só és víz - azóta számos finomabbnál-finomabb változat alakult ki.
Kulináris utazásunk egyben világ körüli út is, mivel a tészta mindenhol közkedvelt étel. Kóstolja meg a német galuskát és a krumplinudlit, az ázsiai rizs- vagy üvegtésztából készült finomságokat és az indiai vagy mexikói újításokat. Utunk legfőbb állomása azonban Olaszország, a közkedvelt olasz tésztaételek sokaságával. Tegye Ön is sokszínűvé konyhaművészetét a tésztával, ezzel a finom és változatosan elkészíthető fogással!