Nincs engedélyezve a javascript.
Unortodox különcök

Unortodox különcök

Malajzia, Izland és Magyarország sikeres válságkezelése

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 250.-
Korábbi ár:
1 800.-
Eredeti ár:
3 000.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A szerzőt elsősorban újságíróként ismerjük markáns véleményeiről, éles megfogalmazásairól. Ezúttal egy másik arcával találkozunk: a témájában mélyre merülő politológussal, aki diplomáit e területen a montreáli McGill, a Los Angeles-i UCLA és a párizsi Institut d'Études Politiques egyetemen szerezte. Három országot - Malajziát, Izlandot és Magyarországot - választott ki arra, hogy sikeres válságkezelésükön keresztül bemutassa, az unortodox út igenis járható, sőt adott esetben a kudarc elkerülésének szinte egyetlen záloga.

Lovas István kötete a rendkívül gazdag tényanyag felvonultatása ellenére sem száraz közgazdasági elemzés. Azért, mert mélyen érdeklik azok a motívumok, amelyek a gazdasági folyamatok mellett, sőt azok fölött érvényesülnek. Ilyen a politikai bátorság, a szívós akarat a nemzeti érdekek védelmére és az erős konfrontálódásra kész vezetés, akár a legerősebb árral is szemben úszva. Ahogy a könyvben olvashatjuk: „A bátorság jól választott politika esetén nem bukással, hanem győzelemmel jár. Még akkor is, ha az erőviszonyokat tekintve a csata kezdetén az „unortodox” utat választó esélye nagyjából a nullával egyenlő. Ez történt az 1997-es délkelet-ázsiai válság után Malajziával, a 2008-as világválság után Izlanddal és a 2010 tavaszi választások után a reménytelen helyzetbe jutott Magyarországgal. Malajziának csaknem 30 millió, Izlandnak 320 000, Magyarországnak alig 10 milliós a lélekszáma. És mindhárom ország győzött.”

Ajánljuk a könyvet mindenekelőtt a szélesebb olvasóközönségnek, főleg azoknak, akik különösebb közgazdasági felkészültség nélkül, de igénylik, hogy jobban eligazodjanak a világ gazdasági folyamataiban, országok sikereinek és kudarcainak megértésében.
Leírás a könyvről
A szerzőt elsősorban újságíróként ismerjük markáns véleményeiről, éles megfogalmazásairól. Ezúttal egy másik arcával találkozunk: a témájában mélyre merülő politológussal, aki diplomáit e területen a montreáli McGill, a Los Angeles-i UCLA és a párizsi Institut d'Études Politiques egyetemen szerezte. Három országot - Malajziát, Izlandot és Magyarországot - választott ki arra, hogy sikeres válságkezelésükön keresztül bemutassa, az unortodox út igenis járható, sőt adott esetben a kudarc elkerülésének szinte egyetlen záloga.Lovas István kötete a rendkívül gazdag tényanyag felvonultatása ellenére sem száraz közgazdasági elemzés. Azért, mert mélyen érdeklik azok a motívumok, amelyek a gazdasági folyamatok mellett, sőt azok fölött érvényesülnek. Ilyen a politikai bátorság, a szívós akarat a nemzeti érdekek védelmére és az erős konfrontálódásra kész vezetés, akár a legerősebb árral is szemben úszva. Ahogy a könyvben olvashatjuk: „A bátorság jól választott politika esetén nem bukással, hanem győzelemmel jár. Még akkor is, ha az erőviszonyokat tekintve a csata kezdetén az „unortodox” utat választó esélye nagyjából a nullával egyenlő. Ez történt az 1997-es délkelet-ázsiai válság után Malajziával, a 2008-as világválság után Izlanddal és a 2010 tavaszi választások után a reménytelen helyzetbe jutott Magyarországgal. Malajziának csaknem 30 millió, Izlandnak 320 000, Magyarországnak alig 10 milliós a lélekszáma. És mindhárom ország győzött.”Ajánljuk a könyvet mindenekelőtt a szélesebb olvasóközönségnek, főleg azoknak, akik különösebb közgazdasági felkészültség nélkül, de igénylik, hogy jobban eligazodjanak a világ gazdasági folyamataiban, országok sikereinek és kudarcainak megértésében.
Adatok
Raktári kód:
741293
ISBN:
9636627447
EAN:
9789636627447
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
268
Méret [mm]:
155 x 235 x 19
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
500
Hozzászólások