Nincs engedélyezve a javascript.
Gyöngéd barbárok
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 990 helyett
2 542 Ft
-15 %
A könyv két kisregényt tartalmaz. A Túlságosan zajos magány egy eredetileg 1977-ben, szamizdatban megjelent írása, mely Hrabal életművében és nemzetközi megítélésében is korszakhatárt jelent, a legmagvasabb szövegei közt tartják számon. A gyöngéd barbár az 1968-ban öngyilkosságba menekült költő-festő barát, Vladimír Boudník halálának évfordulójára készült szöveg.
Leírás a könyvről

Egy zúzdában, két korszak határán játszódik a Túlságosan zajos magány: a nyomtatott és a bezúzásra ítélt könyvek korszakhatárán. Hőse, az önhibáján kívül, szakmai ártalom következtében művelt Hanťa harmincöt éve préseli és bálázza, díszíti-címkézi a műhelyébe pottyantott papírneműt. A hentesüzleti zsírpapírtól kezdve a bibliapapírra nyomott klasszikusokig mindent. Kihalássza és olvasgatja kedvenceit, Vincent van Gogh napraforgós reprodukcióival vagy egyéb hulladék poszterekkel díszíti a kész bálákat, és sörbe fojtja a világ dicsőségének mulandóságán érzett mélységes bánatát. Isten nyugosztalja az áldozatul esett húslegyeket, egércsaládokat és a bőrkötésbe csomagolt világmegváltó eszméket! Ámen.

Ez az eredetileg 1977-ben, szamizdatban megjelent írás Hrabal életművében és nemzetközi megítélésében is korszakhatárt jelent, a legmagvasabb szövegei közt tartják számon.A gyöngéd barbár az 1968-ban öngyilkosságba menekült költő-festő barát, Vladimír Boudník halálának évfordulójára készült szöveg. Hrabal ars poeticája. "Kurva fix!""Senki más nem fejezi ki úgy Prágát, mint Bohumil Hrabal. Csak ő képes a barokk képzeletet a kisember humorával ötvözni." (Milan Kundera)Fordította: Varga GyörgyOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2015. január-februári számában megjelent cikk: Amit nem tudtunk az igazi gyöngéd barbárokról

Adatok
Raktári kód:
737353
ISBN:
9630798976
EAN:
9789630798976
Eredeti megnevezés:
Kluby poezie
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
276
Méret [mm]:
133 x 189 x 27
Tömeg [g]:
370
Hozzászólások