Nincs engedélyezve a javascript.
Házasság és magány

Házasság és magány

Gondolatok négy levélben

Fordító:
Jelenleg nem rendelhető
2 600 helyett
1 560 Ft
-40 %
A keresztény házasság mindig igen nagy követelmény volt az ember számára. Problémái közül ma a fölbonthatatlanság, más szóval a hűség van előtérben. "Mi az, hogy fölbonthatatlan? Hogyan menekülhet az ember, ha minden összetörik, vagy legalábbis úgy tűnik, hogy összetört?" - kérdezik sokan. De ugyanígy nem lehet meg nem hallani az akaratuk ellenére magányosan élők panaszát.
Leírás a könyvről

A keresztény házasság mindig igen nagy követelmény volt az ember számára. Problémái közül ma a fölbonthatatlanság, más szóval a hűség van előtérben. "Mi az, hogy fölbonthatatlan? Hogyan menekülhet az ember, ha minden összetörik, vagy legalábbis úgy tűnik, hogy összetört?" - kérdezik sokan. De ugyanígy nem lehet meg nem hallani az akaratuk ellenére magányosan élők panaszát. "Miért nem találok társat? Talán túl igényes vagyok, kevéssé vonzó, túlzottan gátlásos? Nem vagyok elég nőies, unalmas vagyok?" Ezekre a kérdésekre válaszol Ida Görres írónő három világos okfejtésű, meggyőző erejű levélben. Szóvá tesz a házassággal, mint "lehetetlen tartós kapcsolattal" szemben fölhozott minden évet, kendőzetlenül kiteregeti a "beteljesületlen" egyedüllét tapasztalatait. Mindkét életformának megvan a nehézsége, ezt nem szabad szépíteni, ezt vállalni kell minden keserűség nélkül. Mindkettő lehet teljes élet, és mindkettőnek vannak buktatói, ezekkel azonban meg lehet birkózni. A negyedik levél józanul rávilágító az első nagy szerelem lehetséges félreértéseire és csalódására.

Ida Görres válaszaiban az alapokra épít: az elrontott, ellentmondásos, "megváltatlan" emberi természetre, amelyben a nemiség nagy, elvadult motorként működik. Megoldás csak a lét kiindulásától - Istentől - jöhet.

Adatok
Raktári kód:
738155
ISBN:
9636627133
EAN:
9789636627133
Eredeti megnevezés:
Von Ehe und von Einsamkeit
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
152
Méret [mm]:
124 x 183 x 11
Tömeg [g]:
190
Hozzászólások