Nincs engedélyezve a javascript.
A francia barát
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 025.-
Eredeti ár:
2 700.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Joel Raento finn drámaíró váratlanul úgy dönt, elvonul egy francia kisvárosba. Itt ismerkedik meg Marcel Daigneault-val, egy volt tanárral, aki szállítási vállalkozóként keresi kenyerét.
Leírás a könyvről
"Majd meghalhatsz, ha az adósságodat kifizeted."Joel Raento finn drámaíró és ismert előadó sok pénzt keres az elit froclizásával, s ha csak teheti, tengelyt is akaszt velük. Ám meglepi az identitáskrízis, s úgy érzi, profi humanista pályája véget ért, nem lesznek kész gondolatok, nem vállal többé nyilvános szerepléseket, és befejezi a burzsujok szidását, mert elege van az emberek ostobaságából.

Elvonul egy francia kisvárosba, Aronville-be, hogy a platánfák árnyékában ánizspálinkát kortyolgatva kedvenc francia írója, Gustave Flaubert regényeibe mélyedhessen. Itt ismerkedik meg Marcel Daigneault-val, egy volt tanárral, aki szállítási vállalkozóként keresi kenyerét, s arra kényszerül, hogy egy bűnbanda megrendelésére Kelet-Európából és Nyugat-Afrikából származó, eddig feketén dolgozó, de jó életről, apró dolgokból meríthető boldogságról s a lehetőségek honáról, Amerikáról álmodozó, fiatal nőket szállítson jó áruként, értékes rakományként a Le Havre-i kikötőbe. A két férfit a stílus, a méltóság utáni nosztalgia és a múlt idők klasszikusai iránti hódolat fűzi össze, miközben a háttérben a CNN ontja a híreit a kultúrák összecsapásáról, a terrorizmusról, a gazdasági válságról, az emberkereskedelemről.

A kivédhetetlen bonyodalmak közepette azonban Joel és Marcel tanulnak valami nagyon fontosat saját magukról, "a gyűlölet nehézségeiről" és a barátságról, s legfőképp az emberek azon képességéről, hogy a legkegyetlenebb körülmények között is képesek arra, hogy jót cselekedjenek.Tommi Melender 1968-ban született a dél-finnországi Espoo-ban, de a kilencvenes évektől kezdve több ízben hosszú hónapokat töltött Franciaországban, amelyhez nem csupán az inspiráló környezet, hanem irodalma okán is vonzódik.

Első könyve az "Ittlét vagy álom" című versgyűjtemény 1989-ben látott napvilágot, melyet még három verseskötet követett. "A francia barát" mellett két regény és két esszékötet is jelzi az egyéni hangot az intellektuális értékekkel ötvöző író sokoldalúságát.
Adatok
Raktári kód:
720743
ISBN:
9630793704
EAN:
9789630793704
Eredeti megnevezés:
Ranskalainen ystävä
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
296
Méret [mm]:
102 x 185 x 19
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
200
Hozzászólások
 

Szerző

tommi-melender.jpg
Tommi Melender