Nincs engedélyezve a javascript.
Belemenés
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 299 helyett
1 650 Ft
50 %
A Belemenés egyszerre futballkönyv és látlelet a szenvedélyről. Húsz év története. Benne van a megyei másodosztály nyersesége és a topfutball fényűzése - benne a katarzis és a totális megsemmisülés. A szerző kellő öniróniával szemléli önnön reménytelenségét: az irracionális döntések sorozatát.
Leírás a könyvről

A Belemenés egyszerre futballkönyv és látlelet a szenvedélyről. Húsz év története. Benne van a megyei másodosztály nyersesége és a topfutball fényűzése - benne a katarzis és a totális megsemmisülés.
A szerző kellő öniróniával szemléli önnön reménytelenségét: az irracionális döntések sorozatát. Sajátos humorral meséli el a futball miatt született és tönkrement szerelmeket, az egész hátat beborító futballtetoválást és a párhuzamos dimenziót, ahol a legszánalmasabb hazugságokat is fapofával lehet előadni. Közben pedig felnő egy kislány, és eljut oda, ahová mindig is vágyott.


Csepelyi Adrienn
Junior Prima- és Népszabadság-díjas, Hüpátia médiadíjas újságíró. Az MLSZ Női Bizottságának tagja, Kötényblog néven évekig írta díjnyertes nőifutball-blogját. Odavan az operáért, testileg-lelkileg megnyomorított bulldogokat fogad örökbe, szatmári népviseletben ment a foci Eb-re, nehezen viseli az igazságtalanságot és nem tűri a nőkkel szembeni kirekesztést. 1996 óta Liverpool-szurkoló. Azóta minden jó és rossz döntése mögött a rajongás áll.
A szerző az ukrán és a román határ menti kis faluban, Penyigén nőtt fel. Tizenkét éves korában egészen valószínűtlen módon robbant be az életébe a futball, kiforgatva a négy sarkából azt az idilli és zárt világot, amelyben addig élt.

Adatok
Raktári kód:
756027
ISBN:
9789634058861
EAN:
9789634058861
Megjelenés:
2018.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
312
Méret [mm]:
130 x 187 x 26
Tömeg [g]:
350
Hozzászólások
Kóta Gábor
Kóta Gábor
2018. augusztus 11. 16:36
Válaszolok
A szerzővel szemben elfogult vagyok, lélekkönnyítő kis írásai és klasszikus szépsége miatt. Könyvében ezúttal bolondos vadóc énjével tart fogva. Egészen más generációhoz tartozom, az én szurkolói korszakom az 1955-1990-es időszakra esik. No, nem voltam az írónőhöz mérhető rajongó típus, időnként elkísértem kedvenc csapatom, de relikviákat sosem gyűjtöttem, beöltözés pedig akkoriban még nem volt divatban. Külföldi csapatok és bajnokságok sosem tudtak igazán érdekelni. Ilyen előzmények után vettem kézbe egyik este a Belemenést. 100 oldal után, fél tizenkettőkor, ameddig már csak a tizenegyes rúgások szoktak tudni ébren tartani, tudtam letenni a könyvet. A következő három este aztán végig is olvastam. Okoskodó értékelésnek ezek után nincs értelme.
 
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk