Nincs engedélyezve a javascript.
Ki kormányozza holnap a világot?
Elolvastam
Tetszik

Ki kormányozza holnap a világot?

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 400 helyett
2 890 Ft
-15 %
Szolgál-e valamire a temérdek tapasztalat és történelmi tanulság, ma, amikor minden tudás és információ elérhető? Dönthetünk-e a saját sorsunk és gyermekeink-unokáink sorsa felől? Ilyen és hasonló kérdésekben próbál rendet teremteni Jacques Attali, a páratlanul sokoldalú polihisztor, akit, mint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) alapítóját és első elnökét ismerhettünk meg.
Leírás a könyvről

Kaotikus a világ? Vagy éppenséggel ijesztően egyszerű? Megfoghatatlan erők irányítják, követhetetlen sebességgel változik, vagy nagyon is világos, hol vannak a bajok?

Szolgál-e valamire a temérdek tapasztalat és történelmi tanulság, ma, amikor minden tudás és információ elérhető, amikor gyakorlatilag nincs technikai gátja a kommunikációnak?

Dönthetünk-e a saját sorsunk és gyermekeink-unokáink sorsa felől, vagy irányíthatatlanná váltak az életünket meghatározó erők?Ilyen és hasonló átfogó kérdésekben próbál rendet teremteni Jacques Attali, a páratlanul sokoldalú polihisztor, akit, mint a kelet-európai országok magángazdaságának segítésére alapított Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) alapítóját és első elnökét ismerhettünk meg. Az író, professzor, közgazdász és elnöki tanácsadó segélyakciókat szervez, küzd a nukleáris fegyverek ellen, nonprofit szervezetével nyolcvan országban támogatja a mikrofinanszírozást, szorgalmazza az európai felsőoktatás egységesítését, és számos más globális témában tesz javaslatokat ötven könyvében és egyéb publikációiban.Könyve páratlan rálátást kínál a történelmi nagybirodalmak működésére, és világos, megszívlelendő tanulságokat von le arra nézve, miként lehetne kikerülni az emberiség jövőjét - közeljövőjét! - fenyegető veszélyeket azzal a páratlan mennyiségű tudással, emberi és technikai lehetőséggel, amelyet mindeddig felhalmoztunk.A múlt, a jelen és a jövő élvezetes és tanulságos történelemkönyve.

Adatok
Raktári kód:
723364
ISBN:
9630793834
EAN:
9789630793834
Eredeti megnevezés:
Demain, qui gouvernera lemonde?
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
460
Méret [mm]:
132 x 189 x 36
Tömeg [g]:
460
Hozzászólások