Nincs engedélyezve a javascript.
Maestro!
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 990 helyett
2 993 Ft
-25 %
"A Maestro! a komolyzenéről szóló könyvek között világviszonylatban kimagasló példányszámban fogyott. Kezdetben - különösen Nagy-Britanniában - rosszul fogadták, mert szentségtörésnek tartották, hogy bemutatom a múlt és jelen karmestereinek gyarlóságait. Idővel azonban olyannyira elfogadták a könyv igazságait, hogy azok szinte közhelyesültek.
Leírás a könyvről

A Maestro! a komolyzenéről szóló könyvek között világviszonylatban kimagasló példányszámban fogyott. Kezdetben - különösen Nagy-Britanniában - rosszul fogadták, mert szentségtörésnek tartották, hogy bemutatom a múlt és jelen karmestereinek gyarlóságait."Ez talán a legundorítóbb könyv, amit valaha olvastam." (Michael Tanner)Idővel azonban olyannyira elfogadták a könyv igazságait, hogy azok szinte közhelyesültek. A vád, amellyel elsőként én illettem őket, hogy a hatalom és a pénz érdekében elárulták a hivatásukat, mára bizonyított ténnyé lett.

Könyvem célja megvizsgálni a karmesterek hatalmának eredetét és természetét, valamint hatását hivatásuk jelenlegi hanyatlására."Aki semmit sem tud a hatalomról, sorra minden ismertetőjegyét felfedezheti, ha jól megfigyeli a karmestert." (Elias Canetti)"Hogy mi kell a felemelkedéshez? Nem sztárolás és sztárok, hanem a mű, a szerző szándékainak és a közönségnek a tisztelete. Jó kritika, amely hiteles értékmérője tud lenni rangnak és teljesítménynek. És az államnak - polgárai lelki egészségének védelmében - legalább úgy kellene támogatnia a komolyzenét, mint azt a nagy nemzetközi cégek térnyerése előtt, a hatvanas évek elején tette." (Norman Lebrecht)Nem játszik hangszeren, nem okoz lármát, és mégis a zeneteremtés képzetét kelti.

A mesterség a tizenkilencedik század közepén alakult ki, mikor a zeneszerzők felmondták a felelősséget partitúráik vezényléséért.

Százhúsz esztendő alatt a karmester a zeneszerző udvarának alázatos szolgájából a zenei sors urává emelkedett.

A vezénylés ködös és meghatározatlan természetét tekintve egy jó karmester művészetét lehetetlen definiálni.

Valamely maestro képességeinek vegypróbája, hogy hogyan hat egy megállapodott társulatra.

A jó karmester életet lehel az új műbe."Az előadás nem kottaolvasás, hanem értelmezés." (Fischer Ádám)Fordította: Borbás MáriaOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2015. áprilisi számában megjelent cikk: A szent szörnyetegek ideje lejárt

Adatok
Raktári kód:
737847
ISBN:
9630795814
EAN:
9789630795814
Eredeti megnevezés:
The Maestro Myth. Great Conductors in Pursuit of Power
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
624
Méret [mm]:
130 x 205 x 38
Tömeg [g]:
730
Hozzászólások