Nincs engedélyezve a javascript.
Hogyan gyógyítsuk a fanatikust
Olvastam
Kedvenc könyvem

Hogyan gyógyítsuk a fanatikust

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Utolsó darab!
1 800 helyett
1 350 Ft
-25 %
Ámosz Oz a legnépszerűbb izraeli író. Gyermekként érte meg Izrael kikiáltását, majd felnőttként többször fegyvert fogott hazája védelmében. Mégis, már a hetvenes évektől egyike volt azon keveseknek, akik a békét követelték. Ebben a könyvében korunk megoldhatatlannak tűnő konfliktusáról, az izraeli-palesztin viszályról szól.
Leírás a könyvről

Ámosz Oz, a legismertebb és legnépszerűbb izraeli író, tipikus bevándorlók gyermekeként érte meg Izrael régóta várt kikiáltását. Később, felnőttként többször fegyvert fogott hazája védelmében. Mégis, már a hetvenes évektől a Peace Now (Békét most) nevű mozgalom alapítójaként egyike volt azoknak a nagyon keveseknek, akik békét követeltek.
Ebben a kis könyvében -amely két esszét, egy előadást és egy interjút tartalmaz- korunk végtelennek és megoldhatatlannak tetsző konfliktusáról, az izraeli-palesztin viszályról szól. Kiindulópontja szerint "az izraeli zsidók és a palesztin arabok közti harc nem vallásháború, habár a fanatikusok mindkét oldalon nagyon szeretnék azzá tenni. Alapjaiban tulajdonképpen területvita a fájdalmas kérdés körül: "Kinek a földje?" Fájdalmas konfliktus két jogos igény, ugyanazon piciny országra vonatkozó két igen erős, igen meggyőző követelés között. Nem vallásháború, nem kultúrák háborúja, nem két hagyomány csatája, egyszerűen ingatlanvita azon, hogy kinek a háza ez. És hiszem, hogy ez megoldható."
Oz elutasítja a pacifizmust. Megbékélési javaslatát nem magasztos eszmékre, hanem személyes érdekekre alapozza. Ezek felismerését azonban szerinte akadályozza a különböző eszmék kizárólagosságát hirdető fanatizmus, amely miatt a palesztinok és az izraeliek képtelenek olyannak látni egymást, amilyenek valójában. Esendő embereknek, hibákkal, gyengeségekkel és erényekkel, akik alapvetően ugyanazt a személyes boldogságot keresik az életben.

Adatok
Raktári kód:
193539
ISBN:
9630783415; 9789630783415
EAN:
9789630783415
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
84
Méret [mm]:
110 x 185 x 10
Tömeg [g]:
110
Hozzászólások